Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), PKK/KCK/PYD/YPG ve DEAŞ terör örgütü mensuplarına yönelik olarak Afrin bölgesinde düzenlediği Zeytin Dalı Harekatının 19. gününde Afrin Bülbül güneybatısı ve El Maski civarında bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına yönelik terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen tanksavar ve havan saldırısında Şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar'ın Kent Meydanında düzenlenen cenaze töreni ülke gündemine düştü.

Kent Meydanında toplanan on binlerce vatandaş Şehit Ömer Bilal Akpınar'a son görevini layıkıyla yerine getirdi. Haber Türk, Yeni Şafak gibi ulusal gazeteler Türkiye Siluetine benzetilen mahşeri kalabalığı manşetine taşıdı. Siyasetçiler, sanatçılar, bürokratlar, televizyon programcıları ve gazeteciler Karabük'te görülen bu eşsiz kalabalığı övgü dolu sözlerle dile getirdi.

Karabük Valiliği tarafından havadan çekilen ve haber ajanslarına servis edilen görüntüler, çok kısa sürede sosyal medya hesapları üzerinden milyonlarca insan tarafından paylaşıldı. Milli duruşu, birlik ve beraberlik pozu ile ülke gündemine düşen Karabük hakkında yapılan yorumlardan bazıları ise şu şekilde oldu;

"İşte Karabük, İşte Türk Milleti... Bu inanç dolu milletin önünde hangi güç durabilir..." Lütfiye Selma Çam

"Karabük halkı önünde saygı ile eğiliyorum" Mete Yarar

"Şehidine böyle sahip çıkan Karabüklüler, eliniz öpülmeye layıktır." Melih Gökçek

"Sen ne güzelsin Karabük" Abdurrahman Uzun

"Karabük'ü demir-çelik şehir olarak bilirdik. Meğer Karabük vatanını ve milletini çok sevenler şehriymiş"

"Hiç gelmedim, bilmiyorum ama artık hafızamda vatanını çok sevenler şehri olarak kalacaksın Karabük"

"Umutsuzluğa düşersen bu kalabalığa bak ! İşte Karabük! İşte Türk Milleti!"



 
Editör: Haber Merkezi