1 DAKİKA GEÇ KALAN GENÇLER 1 YIL KAYBETTİ

SAAT 10:00'DA BAŞLAYACAK SINAV İÇİN 09:45'TE KAPILAR KAPANINCA OLANLAR OLDU



Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığı (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Karabük’te sorunsuz olarak başladı. Ancak birçok aday saat 10.00’da başlayacak sınav için son giriş saatinin 09.45 olduğuna dikkat etmeyince, son dakikalarda koşuşturmaca yaşadı.

Saat 10.00’da başlayan sınav için öğrenciler ve veliler erken saatlerde sınava girecekleri Karabük Üniversitesi kampüs girişine geldi. Kapıda bekleyen ring otobüsleri sınava girecek adayları binalara taşındı. ÖSYM’nin aldığı karar doğrultusunda saat 09.45’ten sonra hiçbir adayın sınava alınmayacak olmasından dolayı bazı öğrenciler son dakikalarını koşturarak geçirdi.

Güvenlik ekipleri devreye girdi

Saatler 09.45’e yaklaştığında geç kalan ve koşarak yetişmeye çalışan bazı adaylar için Karabük Üniversitesi güvenlik ekipleri seferber olarak, adaylar güvenlik araçları ile sınav salonlarına yetiştirilmeye çalışıldı. Sınav salonlarına 09.45’i geçtiği için bazı adaylar alınmazken, kimisi bir dakika ile kimisi ise 35 saniyeden dolayı giremediğini söyledi.

Diğer yandan, YGS'ye giren öğrenciler içeride ter dökerken, aileleri de okulların dışında bekleyerek çocuklarının heyecanına ortak oldu. Sınav bitimine kadar bekleyen velilerden bazıları Kur'an-ı Kerim okuyup dua etti.

Editör: Haber Merkezi