İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNE 112 BİLİNCİ ANLATILDI

yaşama yol ver

Karabük’te İl Sağlık Müdürlüğü ve Milli, Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çevresinde toplumda 112 bilincinin oluşturulması, 112 acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi için uygulamalı eğitim verilmeye başlandı.

112Anayasa İlköğretim okulunda düzenlenen eğitim programın açılışına katılan İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, ‘Yaşama Yol Ver’ kampanyasının amacının ülkede özellikle ilkokul çağındaki çocuklarda 112 bilincinin oluşturulması ve gereksiz aranmasını engellemek adına farkındalık oluşturmak adına yapılan bir proje olduğunu söyledi.

İlkokul çağındaki çocuklardan başlayarak projenin dalga dalga yayılmasını hedeflediklerini de kaydeden Sarı, “ Milli Eğitim Müdürlüğü ile bu projeyi hayata geçirerek il ve ilçelerde 59 ilköğretim okulundaki öğrencilere sunum ve ambulans ekipmanları ile bu projeyi tanıtmayı hedefliyoruz. Bilinçli bir nesil oluşturarak, ilk yardım konusunda 112 acil hizmetleri konusunda yeterli deneyime sahip nesiller yetiştirmek arzusundayız.

Ülkemizde 112 acil çağrı hatları gereksi yere meşgul ediliyor. Aramaların yüzde 90’ı gereksiz çağrılardan oluştuğundan ‘Ağaç Yaşken Eğilir’ atasözünden çıkarak Milli Eğitim Müdürlüğü ile bu projeyi hayata geçirdik” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Ali Köse ise, okul yıllarından başlayarak temel vatandaşlık bilincinin ve duyarlılığın oluşturulması maksadı ile Sağlık Müdürlüğümüz ile işbirliği içinde olduklarını belirterek, “Bu toplumların gelişmişlik göstergesidir ve okul öncesi dönemden bu eğitimlerin başlatılması gerekli. Bu konuda il ve ilçe bazlı okullarımızda büyük bir duyarlılık içinde eğitimlerimiz devam edecek” dedi.

Daha sonra okul bahçesinde öğrencilere 112 ambulansının kullanımı ve 112’nin önemi anlatan uygulamalı eğitim verildi. İl Sağlık Müdürü daha sonra öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Editör: Haber Merkezi