Eskipazar'ın Sadeyaka köyüne bağlı 1500 rakımlı Ahmetçe tepesinde yamaç paraşütü uçuşları başladı. Karabük Üniversitesi öğrencilerinden Yamaç Paraşütçü Tandem Pilot Ozan Er, yaptığı açıklamada Karabük'ün yamaç paraşütü için biçilmiş kaftan olduğunu belirterek, keşfettiği bu tepenin ulusal ve uluslar arası yarışmalara ev sahipliği yapacak kalitede olduğunu dile getirdi.

Tandem Pilot Ozan Er, Gelecekte Karabük ve Eskipazar turizmine katkı sağlamasına ve teknik özellikleriyle öne çıkan Ahmetçe tepesinin hem manzarası hemde uçuş kalitesiyle bir marka olabileceğine dikkat çekti.

Ozan Er, tepenin eğimi, zemini, konumu, hakim rüzgar yönü ve yüksekliği gibi teknik özellikleriyle yamaç paraşütü uçuşu için uygun olduğunu ifade ederek "İlçenin doğusunda Gerede ve Çerkeş çayının iki kolu arasında kalan Hamamlı, Bayındır, Sadeyaka ovaları ve vadiler yamaç paraşütü mesafe uçuşu için gerekli olan termal hava akımına kaynak oluşturuyor. Bu bölgenin Yanı başımızda olan ve daha önce ulusal, uluslararası yarışmalarla yüzlerce yerli, yabancı pilota ev sahipliği yapmış Bayramören ile kıyasladığımızda teknik açıdan daha iyi olduğunu bile söyleyebiliriz. Yani Karabük'te ulusal ve uluslararası yamaç paraşütü mesafe yarışmalarına aday olabilir. Bu iş için bu kadar uygun olan bir bölgeyi Karabüklülerin kullanmıyor olması üzücü. Yamaç paraşütü bu zamana kadar sadece kaza haberleriyle gündeme getirildiği için insanlar ön yargılı. Aslında limitler dahilinde yapıldığında bisiklete binmek kadar güvenli bir spor olduğundan habersiz." dedi.

Ahmetçe tepesinde gerçekleştirdiği uçuşlar ve bazı etkinlikler konusunda yetkilileri bilgilendirerek gelecekte bu bölgenin turizme kazandırılmasını amaçladığını belirten Er, "Yamaç paraşütü, insanoğlunun yüzyıllardır süregelen uçma arzusunu en kolay ve en ucuz yolla gerçekleştirebileceği hafif hava aracı. İsteyen herkes bir iki haftalık kısa bir eğitim ile yalnız uçabilir veya on dakikalık kısa bir bilgilendirmeden sonra tandem pilotlarıyla birlikte uçabilir. " ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi