Karabük Belediyesi Korona Virüsüne karşı mücadelede öncülük etmeye devam ediyor. Virüsün dünyada görüldüğü ilk andan itibaren tedbirlerini alan belediye ekipleri, bugünde Cumapazarı’nda çalışmalarına devam etti.

Karabük Belediyesi Korona Virüsüne karşı mücadelesini bugünde şehrin en köklü pazarı olan Cumapazarı’nda sürdürdü. İlk olarak Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri Pazar alanında dezenfekte çalışması yaparken, ardından Zabıta Müdürlüğü ekipleri de pazarcı esnafına maske, eldiven ve bilgilendirici el broşürleri dağıttı.

Karabük Belediyesi Zabıta Müdürü Sedat Köse yaptığı açıklamada; “ Çin’in Vuhan şehrinde çıkıp, ülkemizi ve tüm dünyayı tehdit altına alan Korona Virüsüne karşı mücadelemiz devam ediyor. Özellikle, pazar yerleri, AVM’ler ve Şehirlerarası Otobüs Terminali gibi halkın yoğun olarak kullandığı ortak kullanım alanlarında bir taraftan hijyenik önlemler alırken, diğer taraftan da vatandaşlarımızı bilgilendirici broşürler dağıtıyoruz. Biz belediye olarak üzerimize düşeni yapıyoruz, ancak vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olması gerekiyor.

Hem vatandaşlarımızın, hem de esnafımızın alışveriş sırasında mesafeyi koruması, seç-al dönemine son vermesi, pazarcı esnafımızın eldivenle satış yapmaya özen göstermesi önceliklerimiz. Sayın Belediye Başkanımızın da ifade ettiği gibi bu virüse hep birlikte dur diyeceğiz. Virüsle mücadele noktasında diğer kurumların ve Türkiye’nin çok önünde olduğumuzu rahatlıkla söyleyebiliriz, bizlerin mücadelesine vatandaşlarımızda duyarlılıklarıyla destek olursa salgını en az hasarla kapatacağımıza eminiz” dedi.

Öte yandan Karabük belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de şehri köpüklü ve ilaçlı su ile yıkamaya devam ediyor. Ekipler bugünde; Atatürk Mahallesi, Taşkent Caddesi, Tren Garı, Atatürk Bulvarı ve Sebze ve Meyve Halinde çalışmalarına devam etti.

Diğer yandan Veteriner İşleri Müdürlüğü de dezenfekte çalışmalarını Cuma Pazarının ardından, Belediyeye ait yatay ve dikey asansörlerde sürdürdü.