Karabük Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan Ayı etkinlikleri, her gün farklı mahallelerde, ayrı bir heyecanla devam ediyor.

Şenliklerin bu sefer ki adresi 5000 Evler Mahallesi Cumhuriyet Parkı oldu.

Karabük Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğince Cumhuriyet Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezinde açılan kursları başarı ile bitiren kursiyerlere sertifikalarının verilmesi ile başlayan program, çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler ile gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili Sosyal Yaşam Merkezi sertifika dağıtımında yaptığı konuşmada; “Görevimin 9’uncu senesindeyim. Yapmış olduğumuz işleri sadece Karabük değil, bütün Türkiye izliyor. Bugüne kadar yapmış olduğumuz hizmetler 1 milyon nüfuslu şehirlerden çok daha fazladır.

Asfalt ve kaldırım çalışmaları, meydan, kütüphane, alt ve üst geçitler, asansörler, yürüyen merdivenler, köprüler, alışveriş ve pazar yerleri yaptık. Spor Vadisi’nin açılışını da yılbaşında hep birlikte yapacağız. Spor Vadisi bu bölgeye hitap eden bir eğlence merkezi olacaktır.

Göreve geldiğim zaman Belediyenin elektrikleri kesilmişti. İşçimiz maaşını alamayacak durumdaydı. Biz göreve geldikten sonra ise işçimiz maaşını 1 gün dahi geç almadı. Şuan da ise Türkiye’nin en zengin Belediyesi Karabük Belediyesi’dir.

Göreve geldikten sonra da 1 gün dahi para sıkıntısı çekmedim. Biz Allah yolunda hizmet ederken, bunu gören Karabüklülerin duası ile de kasamız para ile doldu. Biz de Karabük Belediyesi’nin kasasına kimsenin elini sokturtmadık.

Karabük’te işsizlik oranı çok yüksek. İşsizliğin önlenebilmesi için 9 sene önce şunu söyledim. Eskipazar’a 30.000 dönüm üzerine kurulacak bir Organize Sanayi Karabük’te işsizlik sorununu çözer dedim. 30.000 dönümlük Organize Sanayi Kardemir’in 15 katı büyüklüğünde bir alan demektir.

Sonunda Eskipazar’a Organize Sanayi kararı alındı. Fakat düşünceleri büyütemediğimiz için 3.000 dönüm üzerinden müracaat yapıldı. Yani Karabük’teki mevcut Organize Sanayi kadar bir alan. Daha sonra bir Organize Sanayide Yenice’ye kurulmalı 1.500 - 2.000 dönümlük bir alan üzerine dedik. Buraya da 40 dönüm üzerine müracaat yapıldı.

Karabük’ün bir havaalanına ihtiyacı var. Bunu da Eflani’ye kuralım dedik. Şimdi ise üniversitenin üzerine hiçbir zaman büyük uçakların inip kalkamayacağı bir havaalanı yapmaya başladılar. Yarın Karabük’e uluslararası bir havaalanı yapalım dediğimizde ise Karabük’ün hava alanı var diyecekler.

Bizim taleplerimizi ve düşüncelerimizi bugüne kadar Ankara’ya taşıyacak bir arkadaşımız olmadı. Ankara’ya bizden bir temsilci yollarsak, Karabük’te çok şeyi değiştireceğiz.

Diğer yandan Ramazan Ayı’nın vazgeçilmezi de Ramazan eğlenceleridir. Ramazan Ay'ı boyunca her mahallede yapacağımız etkinliklerle, hemşerilerimiz hem geçmiş Ramazanları yâd edecek hem de eğlenecek” dedi.

Ramazan etkinliği 13.06.2018 Çarşamba saat 21.00'de 100. Yıl Mahallesi Sosyal Yaşam merkezi önünde devam edecek olup, tüm halkımız davetlidir.

Ramazan Etkinliklerine katılmak isteyenler www.karabuk.bel.tr adresinden şenliklerin yerini ve günlerini öğrenebilirler.

Editör: Haber Merkezi