Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ ın himayelerinde başlatılan “Okuryazarlık Seferberliği” ne yönelik çalışmalar Karabük’te hamleye dönüştü.


Konuya ilişkin açıklamada bulunan Vali Kemal Çeber : “Eğitim hakkı her yaştan insanımız için anayasal bir haktır. Eğitim - öğretim hakkından yararlanamayan, temel okuma yazma eğitimini tamamlamayan kişiler yasaların tanıdığı hak ve özgürlüklerden de yeterince yararlanamaz.


Yetişkinlere yönelik okuma yazma çalışmaları düzenli bir şekilde yürütülmekle beraber 2008 yılına gelindiğinde okuryazar olmayan yetişkin sayısı 4.868.414 kişiydi. Nüfusun %9,24’ üne tekabül eden bu oranı düşürmek, okuryazar olmayan vatandaş bırakmamak için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri Hanımefendi Sayın Emine Erdoğan tarafından başlatılan “Ana Kız Okuldayız” Kampanyası ile 2012 yılında bu sayı 2.784.257 kişiye %4,93’ e düşürülmüştür.


Bu yıl itibariyle 80.810.000 olan ülke nüfusumuzun % 4,09’ u (2.462.613 kişi) halen okuryazar durumda değildir.


Bu amaçla Sayın Cumhurbaşkanımız ve eşleri himayelerinde yeni bir “okuryazarlık seferberliği” başlatılmıştır.


Başlatılan seferberlikle bir yandan okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızın I. kademe okuma yazma kurslarına katılmaları sağlanarak okuryazar hale getirilmesi, bir yandan da bu kursları bitiren vatandaşlarımızın II. kademe kursları ile ilkokul düzeyinde eğitim görmeleri amaçlanmaktadır.


Seferberliğin ilimizde en etkin ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla bir komisyon oluşturulduğunu, bu komisyon koordinasyonunda tüm kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve eğitim paydaşları aracılığıyla okuryazar olmayan vatandaşlarımızın tespitinin yapılarak halk eğitimi merkezlerimizde ve okullarımızda açılacak I. kademe kurslarına devamları sağlanacaktır. Kurslara gelemeyen vatandaşlarımıza ihtiyaç halinde evine öğretmen gönderilerek okuryazarlık eğitim verilecek bu amaçla ilimizde devletin tüm imkânları seferber edilecektir.


Seferberlik ilimizde yazılı ve görsel duyurular yapılarak süreç hazlı bir şekilde yürütülmektedir.


05 - 19 Şubat tarihleri arası duyuruları ve alan taramaları yapılacak olan kurslar 05 Mart – 11 Mayıs 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.


Amacımız ilk etapta Karabük İlimizde girilmedik ev bırakmayarak esaslı bir alan taraması ile okuryazar olmayan yetiştin bırakmamaktır.


Seferberliğe 7’den 70’ e herkesin destek vereceğine inanıyorum. Tüm kamu çalışanlarımıza, sivil toplum örgütü mensuplarına şimdiden teşekkür ediyor, kolaylıklar diliyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi