Karabük’te 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı okul öncesi eğitim kurumları ile ilk ve orta dereceli okullarda yarıyıl tatili başladı.

İl genelinde 195 okulda 37 bin 471 öğrencinin karne heyecanı yaşadığı Karabük’te Kartaltepe İlköğretim Okulunda karne dağıtım töreni düzenlendi.

Törene Vali Fuat Gürel, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, Müdür Yardımcısı Nevzat Akbaş, Şube Müdürleri Erdal Üngören ve Mehmet Özdemir, öğretmenler ve veliler katıldı.
Girdiği sınıflarda öğrencilerle kısa süre sohbet eden Vali Fuat Gürel, öğrencilere kitap hediye ederek karnelerini vererek, “Çocuklarımız 3-4 aydır yoğun bir eğitim öğretim dönemi geçirdiler. 15 günlük tatil süresince dinlenecekler, eksiklikleri varsa onları tamamlayacaklar. Hepinizin de bildiği gibi ilimizin eğitim-öğretimdeki başarısı çok iyi durumda. Gayretli, azimli öğretmenlerimiz sayesinde başarılarımızın önümüzdeki yıllarda da devam edeceğine inanıyorum. Öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum" dedi.

Karne dağıtım törenine Mehmet Mescier Özel eğitim İş Uygulama Merkezi ile devam eden Vali Gürel, Okul Müdürü Alper Özdamar’dan bilgiler alarak merkezde eğitim gören öğrencilerin karneleri ve hediyelerini verdi.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer Kalealtı İlk Öğretim Okulu ve Şehit Murat Akdemir İmam Hatip Lisesi öğrencilerin karne sevincine ortak oldu.

Öğrencilere karnelerini veren Ürkmezer, yarıyıl tatilinde geçirecekleri vaktin bir kısmını okumaya ayırmalarını tavsiye etti.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, “ Elimizden geldiğince eğitim öğretim dönemi içerisinde tüm okullarımızı ziyaret etmeye çocuklarımız ile bir araya gelmeye gayret gösteriyoruz. Yine çocuklarımızın bu mutlu gününde hem onlarla hem de velilerimizle bir arada olmayı istedik” dedi.

Ürkmezer, “Her zaman şunu söylüyorum. Çocuklara her yaşta, her şeyi öğretmek mümkün. Ancak önemli olan bilgiye nasıl ulaşacaklarını öğretmek. Bununda en kestirme yolu kitap okumak. Çocuklarımıza bol bol kitap okumalarını tavsiye ediyorum. O kitaplardan bir şeyler mutlaka öğreneceksiniz. Zaten kitap okuma alışkanlığı kazandıktan sonra geri kalan her şey çok daha kolay oluyor. Velilerimizden de çocuklarımızdan kitap okumaya vakit ayırmalarını istiyorum. Bizler hem Kaymakamlık hem de Belediye olarak çocuklarımızın daha fazla kitaba erişim sağlamaları adına çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.

Göreve başladığı günden bu yana Safranbolu’da bulunana tüm okul kütüphaneleri ve öğrencilere 40 binin üzerinde kitap hediye ettiklerini hatırlatan Ürkmezer, "Geleceğimizin teminatı çocuklarımız için ara vermeden hem okul hem sosyal yaşantıları için çeşitli projeler geliştiriyoruz. Bu vesile ile iyi bir yarıyıl tatili geçirmelerini diliyor, kitap okumayı ihmal etmemelerini tavsiye ediyorum” dedi.