CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır ve İYİ Parti Karabük İl Başkanı Mehmet Aksoy, CHP il binasında  ittifak konusunda ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Karabük'te Millet İttifakının gerçekleştiğini ve ittifakın ortak adayının Dursun Altıparmak olduğunu açıkladılar.

CHP İl Başkanı Abdullah Çakır konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu;

"Uzun süredir kamuoyunu meşgul eden Karabük’te ittifak olacak mı, olmayacak mı söylemleri üzerine bu zamana kadar geldik. Geçen hafta Perşembe günü Sayın İl Başkanımla bir araya geldik. Karabük’te kendi gezdiğim yerlerde Safranbolu’da ve Yenice’de sokak çalışmalarında vatandaşlardan bu şekilde istekler geldi. Daha önce iki ay gibi bir zamandır İYİ Parti’deki arkadaşlarla millet ittifakı konusunda bir araya gelip, görüş alışverişlerinde bulunduk. Ama aramızda net bir karar da çıkmamıştı. Çatı olarak ta bazı şeyler göze alınmıştı. Bazı şeyleri zamana bırakmıştık, bazen sizlerle de paylaşmıştık bunları. Şu anda geldiğimiz noktada özellikle basında çıkan haberler, sizlerin yazdıkları çizdikleri, sokakta bizlerin gördükleri, vatandaşların istekleri doğrultusunda Perşembe günü tekrar İYİ Parti İl Başkanımla bir araya geldik. Genel merkezlerimize hepimiz ayrı ayrı Karabük ile ilgili görüşlerimizi bildirdik. Ve genel merkezlerimizin bilgisi, kendi istekleri, yaptıkları görüşmeler doğrultusunda cumartesi günü Karabük için her iki partinin bu işi yürüten kolları bir araya geldi. Karabük’te ittifak yapılması konusunda bir anlaşmaya varıldı. Bizler sizlerin bu olayı tamamen resmileştikten sonra, çünkü bizde genel merkezlerden onay gelmesi durumu var, sizlerle bir araya gelip paylaşmak istedik. 

Safranbolu, Yenice ve Ovacık ilçelerinde İYİ Partili arkadaşlarımız, CHP Adaylarımızı destekleyecekler. Karabük Merkez, Eflani ve Eskipazar’da İYİ Parti’nin çıkardığı ve çıkaracağı adayları CHP olarak bizler destekleyeceğiz arkadaşlar. Yortan Pazarı’nda iki partimizin de adayı vardı. Dengelerimizi orada sağlayalım dedik, yedi tane seçim bölgemiz var. Yortan Pazarı’nda da herkes kendi adayıyla gitsin dedik. Herhangi bir problemimiz yok. Bu yerlerde Belediye Meclis üyeleri ve Belediye seçimlerini kazandığımız takdirde, çünkü biz kazanacağımıza inanıyoruz, herkes kendi üzerine düşen fedakarlığı yapacak. Orada seçimi kazandığımız zaman başkan yardımcılıkları ve belediye meclis üyelikleri konusunda da o ilçelerle ilgili olarak arkadaşlarla bir araya gelecek ve onların altını dolduracağız. Bu süreci beraber yürüttüğümüz İl Başkanımız Mehmet Aksoy’a teşekkür ediyorum. Her iki taraf için de çok zor oldu. Bu işler biliyorsunuz kolay süreçler değil. Toplumun sesine de kulak vermek gerekiyordu. Her iki parti açısından da geldiğimiz bu sürecin özellikle Karabükümüze hayırlı olmasını diliyorum."

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Aksoy ise;

"Biz artık bir birlik içine girdik. Burada vurgulayacağımız unsur şehrimizde birleştiğimiz alanlarda, hiç kimse benim adayım, senin adayın hesabına gitmeden, tek bir aday çerçevesinde çalışacak. Safranbolu’daki adaylarımız da bizim adayımız, Yenice’deki adaylarımız da bizim adayımız, Başkanımın da belirttiği üzere Karabük’te de merkezde çıkan adayımız da sizin adayınız. Dolayısıyla buraya çıkan tüm adaylarımız Karabük’ün adayıdır. Biz bu seçimlerde bütün halkımızı kucaklayacağız, onlardan da birliğimize dirliğimize güç vermesini istiyoruz. Başkanım gerekli bütün açıklamaları yaptı, kendisine teşekkür ediyorum. Biz bir süreci Karabük adına harekete geçirdik. Bundan sonrasında daha iyi olacağı umudundayım." şeklinde konuştu.