Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Karabük Şubesi tarafından Mekke’nin fethinin yıldönümü nedeniyle “Mekke’nin ve Kudüs’ün Fethi” programı düzenlendi.

Yenişehir Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen program, Kurra Hafız İbrahim Deniz ve Hafız Melih Mücahit Dağdelen’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Şiirler, ilahi ve ezgilerin seslendirildiği program, Mekke’nin fethi konulu sinevizyon gösterisiyle devam etti.

Etkinlik kapsamında konuşan Karabük AGD Şube Başkanı Aziz Gündoğdu, Kudüs ve Mekke fethi etkinliklerinin birçok yerde yapıldığını belirterek, “Kudüs’ün ve Mekke’nin fethi sadece burada yapılmıyor. Şu anda Türkiye’mizin 81 ilinde yüzlerce noktada, dünyanın birçok bölgesinde etkinlikler var.

İnsanlarımız Allah’a hamdolsun salonu hınca hınç doldurdular. Şükürler olsun gazamız mübarek olsun. Bugün burada dünyanın en önemli, en kıymetli olaylarından bir tanesi olan Mekke’nin fethini kutlamak, konuşmak, anlamak noktasında toplanmış bulunuyoruz.

Mekke’nin fethi çok önemli. Mekke’nin fethini gerçekleştiren ordunun komutanı Efendimizdir. O açıdan Mekke’nin fethi bizim için çok önemli. Mekke’nin fethinin önemini özellikle genç nesle her yıl tekrar tekrar hatırlatmak gereğine inanıyoruz. Kudüs Mekke’den sonra yeryüzünün en eski şehirdir. Etrafı bereketlendirilmiş topraklardır ve peygamberler şehridir.

Bugün 100 yıldır Kudüs işgal altındadır ve bunun devam etmesi canımızı yakmaktadır. Filistin, Suriye, Irak, Arıkan gibi Müslüman ülkelerinin işgal altında olmasının sebebi en başta İslam coğrafyasının parçalanmışlığıdır. Bu parçalanmışlık üzerimizdeki sorumluluğu daha da arttırmaktadır. Genç nesiller mutlaka Fetih kavramını anlamalı ve fetih aşkı ile yaşamalıdır. ” ifadelerini kullandı.

Programa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Yazar Ömer Bektaş, "Bugün hep beraber ümmetin emaneti olan iki şehrimizle alakalı bir fetih kutlamasını idrak ediyoruz. İlk fetih Mekke’nin fethi, ilk fatih Hazreti Muhammed’dir. Hem Mekke’nin fethini hem de Kudüs’ün fethini hep beraberce idrak ediyoruz.

Bugün Hazreti Muhammed’in miracın beşiği olan fethi kutluyoruz. Hazreti Ömer’in emaneti, Selahaddin Eyyubi’nin emanetini, Abdülhamid Han’ın emaneti, rahmetli Erbakan Hocamızın emanetini, Mekke’nin ve Kudüs’ün fethini kutluyoruz” dedi.

Program, Siyer-i Nebi Sınavının ödül töreni ve dua ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi