Karabük il genelinde suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla Emniyet güçlerinin yaptığı saha araştırmalarında, Karabük'te bir iş yerinde ve bir ikamette kumar oynatıldığı tespit edilerek, Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon yapıldı.

Asayiş bülteninde yer alan bilgilere göre; İl merkezinde bulunan bir iş yerine yapılan operasyonda, iş yerinin kumarhaneye çevrildiği ve 11 şahsın kumar oynadığı tespit edilerek, kumar oynayan şahıslar yapılan operasyonda yakalandı.

Ayrıca yine il merkezinde bulunan bir ikamette yapılan operasyonda, ikametin kumarhaneye çevrildiği, bu ikamette 8 şahsın kumar oynadığı tespit edilerek, kumar oynayan şahıslar yakalandı.

Her iki operasyonda yakalanan ve kumar oynadıkları tespit edilen 19 şahsa, toplam 23 Bin 275 TL idari para cezası uygulandı. Kumar oynatan iki şahıs hakkında “Kumar Oynanması için Yer ve İmkan Sağlama” suçundan adli işlemler yapıldı.

Kumar oynadıkları tespit edilen Koronavirüs salgını hakkında kapsamında 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkmaması yönünde alınan karantina tedbirlerine uymadıklarından iki şahıs hakkında da adli işlem uygulandı.

Kumar oynanan yerlerin ilgilileri hakkında Karabük İl Hıfzısıhha Kurulu kararlarına aykırılıktan idari yaptırım yapıldı.

Editör: Haber Merkezi