KARABÜK'TE KAR ETKİSİNİ GÖSTERDİ 

KARABÜK KARA TESLİM

Karabük’ü Ankara ve İstanbul’a bağlayan D100 Karayolu Kemikli rampaları mevkisinde yoğun kar yağışı nedeniyle meydana gelen buzlanma ve kardan dolayı ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Zaman zaman durma noktasına gelen yolda karayolları ekipleri yollarda kar küreme ve tuzlama çalışması yaparak yolun trafiğe açılması için yoğun çaba sarf ediyor.

KAPALI KÖY YOLU 207’YE ULAŞTI

Karabük’te yoğun kar yağışı sebebiyle 207 köy yolu ulaşıma kapandı. Karabük'te 18, Safranbolu'da 50, Eflani'de 54, Eskipazar'da 45, Ovacık'ta 40 olmak üzere toplam 207 köy yolu ulaşıma kapanırken, 15 iş makinesi kapalı köy yollarını açmak için sabah erken saatlerinden itibaren çalışmalarına başladı. Toplamda kapalı köy yolu uzunluğu ise bin 555 kilometreye ulaştı.

Dün alınan karar gereği Karabük’ün Ovacık ve Eskipazar ilçelerinde de yoğun kar yağışı sebebiyle okullar bugün tatil edilmişti. Safranbolu’da kar kalınlığı şehir merkezinde 30 santimetreye ulaşırken, yüksek kesimlerde bir metreye yakın olduğu öğrenildi. Karabük'ün yüksek kesimlerinde gece boyu yoğun kar yağışının olduğu, özellikle 5000 Evler mevkinde kar kalınlığının 30 santimetreye kadar ulaştığı gelen bilgiler arasında.

Şehrin tamamı kara teslim olmuşken ilgili kaymakamlıklar tarafından alınan karara göre Ovacık ve Eskipazar'dan sonra Yenice hariç tüm ilçelerde eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verildi.

Karabük şehir merkezinde henüz alınmış bir karar bulunmuyor.