1,5 YILDIR AYNALARA KÜSEN EFE MERT ÜNAL AMELİYAT OLDU

KARABÜK'TE İLK KEZ YAPILAN AMELİYAT BAŞARIYLA TAMAMLANDI

13 YAŞINDAKİ EFE MERT KAMBURUNDAN KURTULDU



Sırtındaki kamburundan dolayı yaklaşık bir buçuk yıldır aynalara küsen 13 yaşındaki Efe Mert Ünal , Karabük’te ilk kez yapılan ameliyatla kamburundan kurtuldu.

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Profesörü Dr. Murat Altay ve ekibinin Karabük’te ilk kez yapılan ameliyatla kamburluktan kurtardığı Ünal, küstüğü aynalara yeniden bakmaya başladı.

Hastanede düzenlenen programla yaşadıklarını anlatan Ünal ailesi, çocuklarının 12 yaşına geldiğinde sırtında şekil bozukluğu olduğunu ve her geçen gün daha ilerlediğini kaydederek, “ Bu durum karşısında bizler çok üzüldük , çocuğumuzda psikolojik olarak travma yaşadı. Bir buçuk yıldır çocuğumuzu getirmediğimiz doktor kalmadı.

Karabük'te bu ameliyatın yapıldığını öğrenince hemen Kastamonu'dan gelerek Op. Dr. Uygar Daşar'a muayeneye yaptırdık. Doktor beyin yönlendirmesi ile Prof. Dr. Murat Altay ile istişarede bulunularak ameliyat kararı neticesinde çocuğumuz başarılı geçen ameliyatın sonunda sırtındaki kamburdan kurtuldu” dedi.

Efe Mert'in ameliyatını yapan Prof. Dr. Murat Altay ise ameliyatın Karabük'te ve hastanede ilk kez yapılıyor olması bizim için gurur verici ve çok önemli olduğunu söyleyerek, “ Omurga ameliyatlarını yaparken omurlarının hepsine vida atıyoruz. Son derece riskli olan bu ameliyatı başarıyla tamamladık ve sinir yapısına zarar vermeden güvenli bir şekilde ameliyat yapabilmemiz için gerekli olan tüm ekipmana sahip olduğumuz için hastane yönetimimiz ile Genel Sekreterliğimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kara da bu tür özel ve önemli ameliyatı başarıyla tamamlayan hoca ve ekibe teşekkür ederek, sevk eden değil sevk alan hastane olma yolunda azimle çalışıldığını ifade etti.

Hastane Yöneticisi Yrd.Doç.Dr. Erkan Doğan ise Karabük'te ilklerin bir rutin haline gelmesi, sağlık hizmetinde çıtayı en yükseğe çıkarmak için canla başla çalıştıklarını kaydetti.

Editör: Haber Merkezi