29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KARABÜK’TE COŞKUYLA KUTLANDI


CUMHURİYET

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Karabük’te düzenlenen resmi tören ile kutlandı.

Kent Meydanı'ndan düzenlenen Karabük Valisi Orhan Alimoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, KARDEMİR A.Ş Genel Müdürü Uğur Yılmaz, öğrenciler, gaziler, KARDEMİR işçileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya ve Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, tören alanında bulunanların bayramını kutladı.

CUMHURİYET BAYRAMIİstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Vali Orhan Alimoğlu, Türk milletinin medeni vasfı ile dünyaya damga vuran ve örnek olan bir millet olduğunu belirterek, "Geçmişte yaşanan sıkıntılar sonrası İstiklal Harbi'nin ardından Türkiye Cumhuriyeti'i kuruldu. Bu zor günlerin hikayelerini büyüklerimizden dinledik. Şimdi cumhuriyetimizin 92. yıl dönümünü kutluyoruz" dedi.

Daha sonra günün önemini anlatan şiir ve kompozisyonların okunduğu tören de halk oyunları gösterisi düzenlendi.

Törende milli paraşütçü Mustafa Kavak, bin metreden tören alanının yakın yere paraşütle iniş yaptı. İnişini başarıyla yapan Kavak, Alimoğlu'na Türk Bayrağını teslim etti.

Törende ayrıca Cumhuriyet bayramı dolayısıyla okullar da düzenlenen şiir, kompozisyon, resim ve spor müsabakalarında dereceye girenlere ödülleri protokol tarafından verildi.
Editör: Haber Merkezi