Karabük'te 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı kapsamında 37 bin 530 öğrenci karne aldı.

Kartaltepe ilkokulundaki karne dağıtım törenine katılan Vali Kemal Çeber, 2017-2018 eğitim öğretim yılı birinci kanaat döneminin, tamamlandığını söyledi.

Vali Kemal Çeber’in talimatları doğrultusunda hayata geçirilen “Kardeş Okul, Hami Kurum Projesi” kapsamında İş-Kur İl Müdürlüğünün kardeş okulu olan Kartaltepe İlk ve Ortaokulu ile Kayabaşı İlk ve Ortaokulu arasında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

“Ben Büyüyünce” konulu 1,2,3 ve 4. Sınıf öğrenciler arasında resim, 5 ve 6. sınıflar arasında şiir dalında, “İş’te İş Güvenliği” konulu 7 ve 8. Sınıflar arasında düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere de ödüllerini veren Vali Çeber, öğrencileri kutlayarak başarılarının devamını diledi.

Öğrencilere kitap okumaları önerisinde de bulunan Çeber, "Bugün kent genelinde 188 okulumuzda 3 bin 232 okul öncesi çocuğumuz da dahil olmak üzere 37 bin 530 öğrenci karne aldı. Karnelerini alan öğrenciler, 2 hafta sürecek yarıyıl tatiline girdi. Kendilerine iyi tatiller diliyorum." dedi.

Vali Çeber daha sonra Özel Eğitim Rehberlik Hizmetleri Daire Başkanı Fikret Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, İş-Kur İl Müdürü Coşkun Güven ile öğrencilere karnelerini verdi.

Editör: Haber Merkezi