Karabük ve Safranbolu'da, 19 Eylül Gaziler Günü tören için tören düzenlendi.

Kent Meydanı'nda düzenlenen törende, Karabük Valisi Fuat Gürel, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karabük Şube Başkanı Sabahattin Çorbacı, Türkiye Harp Malulü Gaziler Başkanı Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Sabri Özer ile Şehit aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hilmi Öksüzoğlu, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Çorbacı, burada konuşmada, 19 Eylül'ün Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsında Türk kahramanlığının taçlandığı bir gün olduğunu belirtti.

Törene, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutanı Bahtiyar Yılmaz ile gaziler ve vatandaşlar katıldı.

SAFRANBOLU


Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla sunulan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Ardından Safranbolu Şehir Mezarlığına geçen protokol Şehitliğimizi ziyaret ederek kuran okundu. Gazi ve şehit ailelerine çiçekler takdim törpülerle oğul buldu.

Düzenlenen törene Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, Belediye Başkanı Elif Köse, 125 Jandarma Eğitim Alay Komutanı J. Kdm. Albay Hasan Başkök, kurum amirleri, parti çalışmaları, bazı şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Tören sonrası açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse , 99. yılını 19 Eylül Gaziler Günü'nü kutluyoruz ettik verilişinin '' Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşal Gazi unvanlarının ettik. Bu özel gün vatanını ve kutsal saydığı bilgileri korumak ve savunmak için güç haklarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimizin günüdür. Bu vesileyle vatan için canını siper eden tüm gazilerimize ve şehitlerimize şükranlarımı sunuyorum '' dedi.





 
Editör: Haber Merkezi