Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 81. yılında Karabük'te düzenlenen törenle anıldı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 81. yılı münasebetiyle Karabük Kent Meydanı’nda çelenk sunumuyla başlayan anma törenine Karabük Valisi Fuat Gürel, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Sefa Yılmaz, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, Karabük POMEM Müdürü Zekeriya Çoban, Karabük Baro Başkanı Rıdvan Erdoğan, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, gaziler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Saat 09.05'te başlayan siren sesiyle birlikte 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve Karabük Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Karabük Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen tören sona erdi.

100.Yıl Kültür Merkezinde Atatürk ve Cumhuriyet Konulu gösteri ile devam eden anma etkinliklerinde günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Anma programı il genelinde düzenlenen 10 Kasım konulu şiir, resim, kompozisyon ve spor yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 81. yılında Safranbolu’da anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 81. ölüm yıldönümü dolayısıyla Safranbolu ilçesinde anma töreni gerçekleştirildi.

Safranbolu Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen 10 Kasım Atatürk’ü anma programına; Kaymakam Dr. Fatih Ürkmezer, Belediye Başkanı Elif Köse, 125.Jandarma Eğitim Alay Komutan Vekili Jandarma Yarbay Fahri Yazıcı, Siyasi Parti temsilcileri, STK’lar Kurum Müdürleri ile çok sayıda öğrenci, öğretmen ve vatandaş katıldı.

Safranbolu Kaymakam Dr. Fatih Ürkmezer ve Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonunda Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladıkları programla devam etti.

Program 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeni ile düzenlenen resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Hatıra fotoğrafının çekilmesi ile program sona erdi.

KARDEMİR çalışanları Atatürk için saygı duruşunda

Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KARDEMİR) çalışanları Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 81. Yılı dolayısıyla saygı duruşunda bulundu.

Türkiye Cumhuriyetinin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 81. yılında KARDEMİR çalışanları tarafından saygı ile anıldı. Saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla çalışanlar işlerini bırakarak İstiklal Mücadelesinin önderini anmak için 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Editör: Haber Merkezi