Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 79. yıl dönümünde Karabük’te düzenlenen programlarla anıldı.

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79. yıl dönümü münasebetiyle Atatürk Anıtında Çelenk Sunum Töreni düzenlendi.

Törene Vali Kemal Çeber, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, askeri personel, emniyet teşkilatı personeli, muhtarlar, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Vali Kemal Çeber ve Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunumu gerçekleştirildi. 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve Karabük Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşının söylenmesinin ardından Yenişehir Atatürk Anıtında gerçekleştirilen tören sona erdi.

10 Kasım Atatürk’ü Anma programı daha sonra Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Alparslan Gazi Anadolu Lisesi koordinesinde hazırlanan program ile devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan anma programında Jandarma Teğmen Ercan Aslan’ın Atatürk’ün Askeri yönlerini belirten konuşmasının ardından şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren eserler okundu. Anma programı Alparslan Gazi Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı “Atatürk’e Sesleniş” sunumu ile devam etti.

Anma programı il genelinde düzenlenen 10 Kasım konulu şiir, resim, kompozisyon ve spor yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

Safranbolu'da ise Atatürk Anadolu Lisesi'nde okuyan 600 öğrenci "10 Kasım Atatürk’ü Anma Etkinlikleri" kapsamında koreografi hazırladı.

Okul bahçesinde yapılan programda saat 09.05’te sirenlerin çalması ile saygı duruşunda bulunan öğrenciler hep bir ağızdan İstiklal Marşı okudu. Bu sırada yoldan yürüyen ve ellerindeki poşetlerle duran iki kadın ile evinin camından bakan bir kadın da sirenle eşliğinde saygı duruşunda bulundu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 79.’ncu yılı anma etkinlikleri kapsamında Safranbolu Atatürk Anadolu Lisesi tarafından koreografi hazırlandı. Okullarında farkındalık oluşturmak isteyen öğrenciler, 2 haftalık çalışma sonucu öğretmenlerinin öncülüğünde 10 Kasım Atatürk’ü Anma programı hazırladı.

Programı zenginleştirerek okullarında farkındalık oluşturmak isteyen öğrenciler, okul bahçesinde koreografi oluşturdu. 600 öğrencinin katılımıyla oluşturulan ve renkli görüntülere sahne koreografide ‘Atatürk’ün İmzası’ atıldı.

Öğrenciler daha sonra İzmir Marşı’nı okuyarak alkışlarla programı sonlandırdı. Okul öğrencilerinden Cemal Can İri, okudukları okulun Atatürk Anadolu Lisesi olmasından dolayı bütün okulun öğrencileri olarak böyle bir koreografi yaparak Atatürk’e olan sevgilerini gösterdiklerini söyledi.



Editör: Haber Merkezi