Kardemir Karabükspor'un 170 Milyon TL'yi bulan borçları Karabüklü esnaf ve tüccarın da canını yakmaya başladı.

Karabükspor'dan alacakları olan Karabüklü esnaf ve tüccar ilk olarak kendi alacaklarının ödenmesini istiyor.

Esnaf ve Tüccar "Karabükspor'umuza desteğimizi onlara güvenerek açık hesap çalışıp gösterdik, kulüp yönetimi de bizi mağdur etmemeli." şeklinde görüş beyan ediyorlar. Karabükspor'dan alacaklı olanlardan birisi de Kulepark Rezidans sahibi İbrahim Öztürk.

Öztürk mağdur edildiğini şu ifadeler ile dile getirmeye çalıştı; "Karabükspor'a uzun yıllardır futbolcuların kalacağı daireleri rezidansımızdan kiraladık. Mali sıkıntıya girdiler, destek amacıyla kira alacaklarımızı açık hesap yapmaya başladık. Ama aylardır kira alacaklarımızı alamıyoruz. Bir önceki yönetimi oluşturan Ziya Ünsal, Ahmet Soykök ve Gökalp Büyükbektaş'tan mağdur edilmememiz için ricada bulunduk. Onlarda bizim gibi bu memleketin tüccarı, bizi çok iyi anlayacaklarını düşündük. Fakat görevde bulundukları bir buçuk aylık süre içinde 15 Milyon'a yakın kulübün ödemelerini yaptılar. Ne hikmetse bizi pas geçtiler. Bizim alacağımız da, o 15 Milyon'un yüzde biri ya var, ya yok."

Öztürk, "Ziya Ünsal ve ekibi bu kulübün başına yedi emin olarak geldiler ve geldiklerinde kulübün ne borcu var, ne alacağı var bütün hesapları önceden incelediler. Yani sözüm odur ki, her şeyi bilerek geldiler ve yönetime geldikten sonra bizlere de alacaklarımız ile ilgili sözler verdiler. Her şeyi bile bile yönetime kongre ile geldiler, daha sonra bir buçuk ay gibi kısa bir süre sonra şirketleşeceğiz, kulübe şirket kuracağız bahanesi ile kongre yapıp, o kongrede çekip gittiler. Her şeyi bile bile öyleyse Karabükspor'un başına niye geldiniz, neden gittiniz?" diye sözlerini tamamladı.