Kardemir Karabükspor yönetimi bu sene mücadele vereceği 2. Ligde, 2019 -2020 sezonu öncesi mali çıkış arayışı içinde olduğundan, radikal kararlar peşinde koşuyor.

Kamuoyuna yansıyan ve edinilen bilgilere göre Karabükspor Yönetimi yıllardır formalarında bulundurduğu göğüs ve sırt sponsorlarını değiştirerek, mali gelir elde etmeyi planlıyor.

Sponsor anlaşması olduğu halde göğüs sponsoru olan KARDEMİR yazısını formanın koluna yerleştirmeyi ve formanın önüne de yeni bir sponsor almayı istiyor.

KARDEMİR A.Ş ile olan sponsorluk anlaşması gereği uygulamaya çalıştıkları bu tasarruf hukuken ne kadar mümkün olur tartışılırken, sırt sponsoru olan Çelik İş Sendikası’nın yerine ise Türk Metal Sendikası’nın yerleştirilmesi konuşuluyor.

Yine edinilen gayri resmi bilgilere göre, Türk Metal Sendikasının forma sırt reklamına yıllık 2 Milyon TL vermeyi kabul ettiği ifade ediliyor.

Çelik İş Sendikası’nın KARDEMİR’de çalışan 5 Bin işçi için farklı bir anlam taşıdığı ortadayken, Çelik İş Sendikası’nın en büyük rakibi Türk Metal Sendikasının kentin takımı olan Karabükspor formasının sırtında bulunması ‘Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya’ benzetiliyor.

Çelik İş Sendikası Karabük Şubesinin Kulüp yönetiminin bu girişimlerine şiddetle karşı çıktığı ifade edilirken, buna kesinlikle müsaade edilmeyeceği de belirtiliyor.
Editör: Haber Merkezi