KARDEMİRA.Ş'DEN MADDİ DESTEK GELMEZSE BAŞKAN TANKUT KULÜBÜ BIRAKACAK

1 Kasım'da Yönetim Kurulu Başkanı'nın belirleneceği Genel Kurul'a gidecek olan KARDEMİR’de Karabükspor krizi yaşanıyor.

Karabük’ün Süper Lig’deki temsilcisi olan, kentin tanıtımı, spor bilinci ve sosyal imkanları açısından oldukça büyük öneme sahip Karabükspor’un ana sponsoru olan KARDEMİR, iddiaya göre şirketin satışlarının beklenenin altında olmasından dolayı kulübe taahhüt ettiği ödemeyi yapmadı.

Bu ayki maddi sıkıntıları gidermek isteyen Karabükspor, binde iki oranındaki demir satışlarından verilmesi gereken ve içeride biriken parayı ödemeleri noktasında KARDEMİR yönetimine talepte bulundu. Ancak yapılan talebe KARDEMİR A.Ş.'de hakim hissedarlar gereken desteği vermeyince ödenmesi gereken ve 6 milyon liraya yaklaşan binde ikiler Karabükspor’a ödenemedi.

KARDEMİR işçisinin dahi aldığı maaş üzerinden her ay belli bir miktar ödeme yaptığı Karabükspor'da yaşanan maddi sorunlar kentte huzursuzluk oluşturmaya başladı.

Sorunun çözümü noktasında yol arayan ve taahhüt edilen maddi desteğin verilmediği durumda büyük sıkıntıların oluşacağına dikkat çeken Kulüp Başkanı Hikmet Ferudun Tankut, net bir tavır sergileyerek gerekirse kulüp başkanlığını bırakacağını da yakın çevresine söylediği ifade ediliyor.

Bu kapsamda bugün Karabük’e gelen başkan Tankut'un yönetim kurulunu toplayarak olağanüstü genel kurul kararı alacağı ve kongrede başkanlık görevini bırakacağı yönünde iddialar gündeme gelmeye başladı.