Daha önce 3 kez ertelenen ve dördüncüsü 11 Aralık Pazartesi günü gerçekleştirilecek olan Kardemir Karabükspor’un kongresi öncesi yapılan toplantı sonucu başkan adayı işadamı Ziya Ünsal olarak belirlendi.

Karabük Valisi Kemal Çeber, TBMM eski Başkanı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Belediye Başkanı Rafet Vergili ve işadamı Ziya Ünsal’ın katılımı ile yaklaşık 2 saat süren bir toplantı gerçekleştirildi.

Yapılan toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, şuan Kardemir Karabükspor’a gözetmenlik yapan ve daha önce kulüpte asbaşkanlık ile basın sözcülüğü görevinden bulunan iş adamı Ziya Ünsal’ın başkanlığında kongreye gidileceğini açıkladı.

"ŞAHİN, KARABÜKSPOR'U ve KARABÜK'Ü YALNIZ BIRAKMADI"

Mehmet Ali Şahin’in Karabükspor için göstermiş olduğu özveriyi bugüne kadar kimse böyle bir efor sarf edip uğraş içine girmedi. Sağolsun Karabükspor’u ve Karabük’ü yalnız bırakmadı. Bizim en son nihai kararımız Ziya Ünsal başkanlığında iyi bir yönetim oluşturarak finans problemini çözüp Karabükspor’u rahatlatmak. Yarından itibaren belirli bir kısım ödemeler yapılmaya başlanacak. Finans bölümümün büyük kısmı çözüldü. “ dedi.

Finans probleminin Kardemir üzerinden mi çözüldüğü sorusuna, “Yok, genel bir şekilde şehir olarak, Kardemir olarak, herkes işin bir ucundan tutacak” diye yanıt veren Belediye Başkanı Vergili, “Mehmet Ali Şahin beyin tekrardan Ankara’da farklı girişimleri var, finansman konusuyla ilgili. Tahmin ediyorum büyük bir destek alacak Karabükspor’a ve Karabükspor’un problemleri ben şöyle söyleyeyim önümüzdeki günlerden itibaren sırayla çözülmeye başlayıp rahatlayacaktır. Ziya beyin başkanlığından devam etmeyi ise istişare sonucunda böyle bir karar çıktı ortaya. Fazla bir kaosa sokmadan, fazla bir arayış içine girmeden, altında iyi bir kadro ve iyi bir yönetimle yola devam etmektir.” ifadelerini kullandı.

"BÜTÜN ŞEHRİ KUCAKLAYACAK ŞEKİLDE BİR YÖNETİM OLUŞTURACAĞIZ"

İstişareler sonucunda isminde karar kılınan ve tek aday olarak kongreye giderek kulüp başkanlığına gelmesi beklenen Ziya Ünsal, “Biliyorsunuz bu genel kurulun karar vereceği bir şey, şuanda Başkanımız Mehmet Ali bey, milletvekilimiz, valimiz ve belediye başkanımız, oturup yapılan istişare neticesinde bu şekliyle devam etmemiz önerildi. Tabi genel kurulda uygun görürse yapılacak olan yönetimi hep birlikte, bütün şehri kucaklayacak şekilde bir yönetim oluşturacağız. Sizler de biraz önce şahit oldunuz hakikaten, bu şehir için özellikle de Kardemir Karabükspor için bu şehrin hepsi bütün sorumluluklarını yerine getirerek sonuna kadar Karabükspor’a destek oldular. Ben teşekkür ediyorum hepsine. Bu güçle de tabi bizim üzerimize düşen Karabükspor’u istenilen yere getirebilmek. Umuyorum ki çok iyi şeyler olacak. Önemli olan buydu, bu konsorsiyumu sağlanmasıydı. Buda başarıldı. Tekrar teşekkür ediyorum bu konuda çalışmada bulunanları.” dedi.

Yolbulan ve Güleç aileleri ilgili Ziya Ünsal’ın başkan adaylığıyla ilgili görüş bildirip bildirmediklerine dair sorulan bir soru üzerine Ünsal, “ Onların görüşleri de olumlu, hemen hemen her kesimin bu konuda bir görüşü var. Kardemir tarafının da, Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı’nın da öyle Ömer Faruk beyin ve biraz önce saydığımız sanayicilerimizin de özellikle dün akşam bir toplantı ile bu konuya dahil oldular, bir miktar destekleri var. Özellikle çok teşekkür ediyorum o anlamda. Maddi anlamda da şehrimizin sanayicilerin her zaman olduğu gibi şimdi de büyük katkıları olacak, bundan sonrada devam edecek bu katkılar. Özellikle tüccarlarımız katkı veren pozisyondaydılar. Bu süreç bundan sonra da devam edecek. Karabükspor adına çok iyi noktalara geleceği inancındayız.” dedi.

Editör: Haber Merkezi