PTT 1. Lig ekiplerinden Kardemir Karabükspor'da teknik direktörü Hüseyin Kalpar, sıfırdan bir takım oluşturduklarını kamp dönemlerini çok iyi geçirerek lige hazır olduklarını söyledi.


KALPAR
Kardemir Karabükspor, yeni sezonun ilk maçından deplasmanda karşılaşacağı Giresunspor maçının hazırlıklarını kendi tesislerinde sürdürdü.
Çamlık sahasında akşam saatlerinde yapılan idmanda kırmızı-mavili ekip ısınma ve kondisyon çalışmalarının ardından yarım sahada birebir markaj ve taktiksel çalışma yaptı.

“İYİ BİR TAKIMIZ”
İdman öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan tecrübeli teknik adam Hüseyin Kalpar, hazırlık dönemlerini bitirdiklerini söyleyerek, “Bu hafta oynayacağımız lig maçı var. Ligler başlıyor. Bundan sonra lig maçlarını düşüneceğiz. İnanıyorum ki, bizim takım iyi bir takım ve lig maçlarında iyi sonuçlar alarak hep birlikte güzel günleri yaşarız. Buna fazlasıyla da inanıyorum.

Tüm takımla ligde başarılı olmak istiyor. İlk maçlar her zaman kolay olmuyor. İlk maçları kazanan takımlar büyük bir avantaj elde ediyor. Bununda bilinci içerisindeyiz. Kolay olmayan maçları da kolaylaştırmak için bize düşen görevleri sahaya yansıtmaya çalışacağız. Her takımın illaki eksiklikleri olabiliyor. Bizim de kendimize göre muhakkak eksikliklerimiz vardır. Bu eksiklikleri giderebilme adına büyük çalışmalarımız var. Karabükspor’a layık olacak her şeyi yapmaya çalışıyoruz. İlk maçtan başlayarak daha sonraki maçları da kazanarak yolumuza emin adımlarla sağlıklı bir şekilde devam ederiz” dedi.
Eksik bölgelere takviye yapılıp yapılmayacağı yöndeki bir soruya ise Kalpar, “Oyuncu almak çok kolay olmuyor. İstediğimiz oyuncuları şartları ve imkanları müsait olmayabiliyor. Oyuncu almaya çalışıyoruz ve onun bilincinde çalışmamız sürüyor. Şu an gerçekleşmiş bir şey yok ama gerçekleşmeyecek diye de bir şey yok. Tespit ettiğimiz mevkileri biliyoruz ve buna göre çalışmalarımız sürüyor” ifadesinde bulundu.

“MÜCADELE EDEN BİR EKİP VE KAZANMAK İSTİYORUZ”
KARABÜKSPOR  Kaplar, başarılı olmak için ekip ruhu ve takımdaşlığın oluşması gerektiğini belirterek, “Çok iyi isimlerden takım kurulu olabilir. İyi bir ekip ruhu ve takımdaşlığı yoksa o isimler sahada çok şey veremezler.

Başarılı olan takımlara baktığınızda iyi bir ekip ruhu ve takımdaşlığı oluşturarak başarıyı yakalamışızdır. Karabükspor’da bu başarıyı yakalamak için iyi bir ekip ve iyi bir takımdaşlığımız olmalı. Olaylara her zaman negatif değil pozitif yaklaşmalıyız. Bu konuda oyuncularımla bu yönde konuşmalarımız var. İnsan işini çok sevmeli. Mücadele eden bir ekip ve kazanmak istiyoruz.

Ekip ve takımdaşlığı oluşturamazsak başarıyı da yakalamayız. Beklentiye göre hareket etmek zorundayız. Bunu başaramazsak başarısız oluyoruz. Sadece şehrin beklentisi değil bizimde beklentimiz başarı. Başarının adı da bir üst lige çıkmak. Bu şekilde oyuncu ve teknik adam buraya geldi” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi