Kardemir Karabükspor’da daha önce 3 kez ertelenen ve dördüncüsü 11 Aralık Pazartesi günü gerçekleştirilecek olan kongre öncesi netleşen başkan adayı ve bugün yapılan toplantı ile öne sürülen çözüm önerileri, kulübün içinde bulunduğu kriz havasını yumuşatmaya başladı.

Şimdi taraftarların ve kamuoyunun tümüyle üzerinde durduğu, istifa ederek görevi terk eden geçmiş yönetim hakkında ileriye sürdüğü iddialar cevap bulabilecek mi?

Geçtiğimiz aylarda kulübün ciddi mali sıkıntı yaşadığına dikkat çekerek, bir süre çözüm arayışı içinde oldukları söylemiyle kamuoyunun gündemine gelen Feridun Tankut'un istifasının ardından, "Başkan kim olacak? Yolbulan ve Güleç aileleri yardım edecek mi?, Kardemir ne kadar verecek?" gibi birbirinden farklı sorular ile asıl sorulması gereken sorular gölgelendi mi?

Mali krizin yanı sıra tüm bu gelişmeler eşliğinde ligin dibine demir atan, bir dönemin borçsuz tek takımı Kardemir Karabükspor'da transfer harcamaları hangi mali planlama ve hedefe göre yapıldı?

Kardemir'in yeni Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Öz'ün dahi süresi gelmeden ödenen sponsorluk ücreti için "32 Milyon uçmuş" dediği bu paraya ait evrak, 5 Milyon TL zarar göze alınarak süresinden önce neden kırdırıldı ve nerelere harcandı?

Rumen takıntısıyla ünlenen Karabükspor'da, yönetiminin futbolculara ödediği gerçek fiyatın çok üzerinde transfer ücreti göstererek sözleşmeler imzalattığı iddiası gerçek mi?

Kulübün transfer harcamalarının çoğunluğunu elinde bulunduran Romanya asıllı futbolculara 8 Milyon Euro civarında transfer ücreti ödendiği ve transfer harcamalarında en yüksek fiyatın yine Rumen oyunculara verildiği biliniyor. Şimdi bu futbolcularla varılan anlaşmada "simsarlar" aracılığıyla sözleşmeden bağımsız olarak farklı bir fiyatta anlaşıldı mı?

İfa ettiği görevi boyunca irili, ufaklı en özel harcamalarını dahi kulübün kasasına yükleyen çalışanlar oldu mu?

Tankut'un Ankara'da kendine ait özel bir mülkü fahiş fiyatlara yine kulübe kiralayıp, ofis olarak kullandığı iddiaları doğru mu?

Aynı ligde mücadele verdiği takımlara göre orta seviyede transfer harcamasında bulunmasına rağmen, Kardemir Karabükspor'un menajerlik giderlerinin Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe gibi büyük takımların hemen gerisinde olması araştırıldı mı?

"İleriki günlerde hiç kimsenin aklında tek soru işareti kalmayacak şekilde çok daha geniş kapsamlı açıklamalar yapılacaktır." diyerek koltuğu terk eden Feridun Tankut, kamuoyunda tartışılan ve içerisinde transfer rantı, yolsuzluk, futbolcu simsarları ile olan ilişkiler gibi birçok soruya kongre kürsüsünde cevap verecek mi?

Kongre salonunda başta koltuğu terk eden Feridun Tankut olmak üzere, eski yönetimin tüm bu iddialara cevap getirerek kendi dönemini ibra etmeleri mümkün mü?