KARDEMİR KARABÜKSPOR'A BİR DESTEK KAPISI DA DEMİR TÜCCARLARINDAN AÇILIYOR


DEMİR TÜCCARLARI KARDEMİR'İN SATIŞLARINDAN KARABÜKSPOR'A AKTARILAN BİNDE İKİLİK PAYIN BİNDE ALTIYA ÇIKARILMASINI KABUL EDEBİLECEKLERİNİ SÖYLEDİ


Kardemir Karabükspor mali kriz yaşarken destek çağrısı ve çözüm arayışları sürüyor. Kulübün başkanlığından geçtiğimiz günlerde ayrılan Feridun Tankut'un yaklaşık bir ay önce 5 Milyon TL maddi destek arayışı ile başlayan kriz büyüyerek içinden çıkılmaz bir hal aldı.


Süper Lig temsilcimiz Kardemir Karabükspor yönetiminin geçtiğimiz günlerde 5 Milyon TL temin edilemediğinden maddi sıkıntı yaşandığını ilk kez kamuoyu ile paylaşmasıyla başlayan süreçte şimdi ise acil 40-50 Milyon TL aralığında bir miktara ihtiyaç duyulduğu ve bu miktarın kulübe ara nefes aldıracağı belirtiliyor.


H. Çağrı Güleç'in Mustafa Yolbulan'a bir çağrı bulunarak "Gel birlikte yönetelim" demesinin karşısında , Mustafa Yolbulan ise gün içerisinde "Tam destek" cevabını vermişti.


DEMİR TÜCCARLARI "BİR DESTEK DE BİZDEN"


Karabükspor'un yüksek rakamlı bütçeler ile Süper Ligde ekonomik desteğe sahip olabilmesi için arayışlar sürerken, bir destek de Karabüklü demir tüccarlarından geldi.


Karabük'te uzun yıllardır demir tüccarı olarak faaliyet gösteren İbrahim Öztürk, Karabükspor'a destek amaçlı bir öneri ortaya attı.


İbrahim Öztürk, "Karabükspor artık yüksek bütçeler ile Süper Lig'de ayakta durabilir. KARDEMİR A.Ş'nin satışlarından ekstra uygulanan binde ikilik Karabükspor'a katkı payının binde altılara kadar çıkarılmasına ben ve inanıyorum ki sektördeki diğer arkadaşlar da razı olacaklardır." dedi.


KARDEMİR A.Ş ve Kardemir Karabükspor'un her sıkıştığı anda yanı başında olan Karabük'ün siyaset büyüğü, devlet adamı Mehmet Ali Şahin'in yine bir çözüm üretilebilmesi uğraştığını da hatırlatan Öztürk, "Sayın Mehmet Ali Şahin bey dün KARDEMİR A.Ş için, bugün ise Karabükspor için uğraşı veriyor. Bölgemizin siyaset büyüğü bir çaba gösterirken, bizim de üzerimize düşen bir şeyler vardır demeliyiz. Bu nedenle Karabükspor'un ilk önce yönetim sorununu sağlıklı bir şekilde gidermesini umuyorum. Ardından, KARDEMİR A.Ş'den mal alan biz demir tüccarları ve haddeciler Karabükspor'a ödediği binde ikilik katkı payını binde altılara kadar çıkarmasına Karabüklüyüm diyen kimsenin karşı çakacağını sanmıyorum." diye konuştu.


KARDEMİR A.Ş'nin satış politikasına da değinen yılların demir tüccarı İbrahim Öztürk "KARDEMİR A.Ş %40'lık öncelikli mal alım uygulamasını kaldırırsa, ben kendi adıma binde altı Karabükspor'a katkı payı ödemeye hazırım. Bu önerimi KARDEMİR A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ömer Faruk Öz'ün ve diğer üyelerin de düşüneceğini umuyorum." dedi


Ayrıca MÜSİAD Karabük Şubesi'nin Demir Tüccarları ve Metal Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten İbrahim Öztürk, yıllardır devam eden "Öncelikli Mal Alım" uygulamasının SPK tarafından da tasvip görmediğini belirtti ve "SPK Defalarca öncelikli mal alım uygulaması ile ilgili KARDEMİR A.Ş yöneticilerini uyarmış, uygulamayı bir ara durdurmuş ve hatta cezalar bile kesmişti. En son haksız rekabet davalarına neden olan Öncelikli Mal Alım uygulamasının KARDEMİR A.Ş'nin daha da yüksek karlar edebilmesi için artık sona ermesi gerekir. Karabükspor'a bizlerde böylelikle binde altılık bir katkı vermeyi seve seve kabul ederiz." dedi.


KARDEMİR A.Ş'nin, Kardemir Karabükspor'a sağladığı binde ikilik katkı payı, binde altıya çıkarsa, yıllık 35 Milyon TL gibi bir paranın kulübü aktarılabileceği belirtiliyor.

Editör: Haber Merkezi