PTT 1. Lig’in 21.  haftasına lider giren Kardemir Karabükspor, Alima Yeni Malatyaspor maçından 1-0'lık skorla ayrılınca liderliğe veda etti.

KARABÜKSPOR

Sürpriz bir golle sahadan yenik ayrılan Kardemir Karabükspor, deplasmanda 3 puan hasretini 7 maça çıkardı. 89. dakikada gelişen Malatyaspor atağında Ramazan Kahya'nın ortaladığı topa Hüseyin gelişine vurdu. Yükseklik kazanan top yavaşça yere doğru inerken iki takımın futbolcuları kalecinin kolayca tutacağı düşüncesiyle ceza alanını terk ederken büyük bir talihsizlikle Adriano Facchini topa engel olamadı ve meşin yuvarlak ağlarla buluştu.

Uzun süre kendine gelemeyen Brezilyalı file bekçisinin gözyaşlarına engel olamadığı görüldü.

"MAĞLUP OLMAK İÇİN ANCAK BÖYLE BİR GOL YEMEMİZ GEREKİYORDU"

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yücel İldiz maç sonu yaptığı açıklamada, “Bu maçta mağlup olmak için herhalde ancak böyle bir gol yememiz gerekiyordu.” dedi.

YÜCEL İLDİZMalatya'ya gitmeden önce zor bir deplasmana gittiklerinin bilincinde olduklarını kaydeden İldiz, "Daha öncede söyledim ben. Malatyaspor zor durumda kazanmak isteyecek. Biz lider geldik. 90 dakika boyunca gerçekten oyunu açmak için, kazanma adına elimizden gelen her şeyi yaptık. Ancak kabul etmek lazım ki Yeni Malatyaspor da alanlarımızı iyi kapattı. Çok fazla pozisyon vermemeye çalıştı.

Müsabakanın geneline baktığınızda böyle geçti. Biz birkaç pozisyon bulduk ama bir pozisyon vardı, ofsayt mıydı, değil miydi bilemem. Daha çok pozisyon bulmalıydık ya da atmalıydık. Biraz daha oyunu geniş alanda oynayabilmeliydik.

Sahada biraz daha netice almalıydık. Sonuna kadar zorladık. Fakat işin birde realite tarafı var. Bu maçta mağlup olmak için herhalde böyle bir gol yememiz gerekiyordu. Maalesef futbolun içinde bunlar da var. Yani söyleyecek çok fazla bir şey yok.” ifadelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi