KARDEMİR Karabükspor'un yarın yapılacak olan genel kurulunda Sedat Namal'ın başkanlığında yeni bir yönetim kurulması için bu öğlen başlayan valilikteki toplantı yedi saat sürdü.

Vali Kemal Çeber başkanlığındaki toplantıya Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Milletvekilleri Niyazi Güneş, Cumhur Ünal, Hüseyin Avni Aksoy, Karabük TSO Başkanı Mehmet Mescier, AK Parti İl Başkani İsmail Altınöz ve Çelik İş Sendika Şube Başkanı Ulvi Üngören katıldı. Toplantının son iki saatinde Sedat Namal'da toplantıya dahil oldu.

Toplantıda telekonferans ile KARDEMİR A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Öz, Mustafa Yolbulan ve Kamil Güleç ile zaman zaman irtibat kuruldu.

Toplantıda alınan kararlara göre; KARDEMİR A.Ş, 2018 yılı sonuna kadar 10 Milyon TL, 2019 yılında 5 yıllık sponsorluk anlaşması karşılığında 7.5 Milyon Dolar para verecek. Ayrıca satışlarda uygulanan binde ikilik kulübe maddi aktarım yeniden revize edilerek uygulamaya alınacak. Şehir eşrafından da 5 Milyon TL para toplanacak.

Toplantıda alınan bu kararların KARDEMİR A.Ş Yönetimi gündemine getirilerek oy birliği ile kararı alınması gerekiyor.

KARDEMİR A.Ş Yönetimi, şimdi bu kararların oy birliği ile çıkmayabileceğini Vali Çeber'e iletti.

Yaşanan bu son olumsuz gelişme ile Karabükspor ile ilgili yaşanan süreçte tıkanma oldu.

Şimdi KARDEMİR Yönetiminde yaşanan bu tıkanmanın aşılıp aşılamayacağı merakla bekleniyor.

Öte yandan süreci başından bu yana yürüten Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin ise artık sabrının taştığı da ifade ediliyor.

Yarın öğlen 14.00'de yapılacak kongreye kadar Karabükspor'u kurtarma çalışmaları acaba sonuç verecek mi?

Editör: Haber Merkezi