Süper Lig'in 13. haftasında Bursaspor'la deplasmanda karşı karşıya gelen temsilcimiz Kardemir Karabükspor sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.

Mali ve idari krizlerin henüz çözüme ulaşmadığı Karabükspor, alt sıralardan kurtulmak adına henüz bir çıkış yakalayabilmiş değil. 6 maçlık yenilmezlik serisiyle yoluna devam eden Bursaspor karşısında galibiyet bulmak için sahaya çıkan Süper Lig temsilcimiz Kardemir Karabükspor, maçın ilk yarısında kalesinde 2 gol gördü. İkinci yarıya daha istekli ve kontrollü bir oyun ortaya koyan Karabükspor, teknik direktör Popovic'in etkili hamleleriyle hücumda etkili olarak golü bulsa da maç sonunda 2-1 mağlup olarak sahadan puansız ayrıldı.

13. hafta sonunda Süper Lig temsilcimizin iç sahada 2 galibiyeti ve dış sahada 2 beraberlik olmak üzere toplamda 8 puanı bulunuyor. Karabükspor ligdeki son puanını 6 hafta önce evinde oynadığı Kayserispor'u 1-0 mağlup ettiği maçta almıştı. Ligde toplamda 13 gol atıp kalesinde 23 gol gören Karabükspor gelecek hafta kendi sahasında Göztepe ile karşı karşıya gelecek.

Maç sonunda futbolcularının oynadığı oyundan gayet memnun olduğunu ve geçtiğimiz hafta verilmeyen penaltıyı hatırlatarak hakem yönünden de şansızlıklar yaşadıklarını dile getiren Teknik Direktör Popovic, Kardemir Karabükspor'un en kısa zamanda bu şanssızlığı kırarak çıkış yakalayacağını ifade etti.

Teknik Direktör Tony Popovic, “Maçla ilgili söylemem gereken en net şey, futbolcularıma minnettar olduğumdur. Sahada gösterdikleri takım ruhu için oyuncularıma minnettarım. Zor bir maçtı. Bursaspor deplasmanı her zaman zordur. Bursaspor çok iyi bir takım. 2 tane şanssız gol yedik. Ben buraya geldiğimden beri hakemlerle ilgili konuşmadım ama hakemlerin bize karşı olan ufak detaylarda rakip lehine kararları çok olmaya başladı. Son 4 haftada 4 penaltımız verilmedi. Hakemlerin bize olan etkisi gözle görülür olmaya başladı. Savaşan ve iyi bir iş çıkaran bir ekibimiz var. Şansı kendimize döndürebilirsek, oynadığımız futbolla ve gösterdiğimiz performansla ligde daha yukarılara tırmanacağımıza eminiz. Fakat şanssızlıklar ve hakemin birkaç kararı maçı etkiledi.” dedi.