Çin’den Dünya’ya yayılan Korona Virüs salgını etkisini tüm gücüyle küresel anlamda göstermeye devam ediyor.

Türkiye son bir haftadır Korona Virüs salgının etkisi altında yaşıyor ve halk önemli tedbirler altında günlük hayatını sürdürmeye çalışıyor.

Tüm bunların yanı sıra ilimizde de Korona Virüs salgını ile ilgili tedirginlikler teyit edilmemiş haberler nedeniyle artıyor. Gerek sosyal medyalarda gerekse halk arasında yayılan doğruluğu teyit edilmemiş bazı haberler insanların bir taraftan kafalarını karıştırırken, diğer taraftan doğru bilgiye ulaşma ihtiyacını daha da arttırıyor.

“Safranbolu’da bir otelde Uzakdoğu kökenli turistlerde Korona Virüs çıktı, otel çalışanlarına da bulaştı. Umreden gelen bir çiftin test sonuçları pozitif çıktı” gibi doğruluğu teyit edilmemiş haberler karşısında Karabüklü vatandaşlar resmi kanalların açıklama yapmasını bekliyorlar.

Çok sayıda vatandaş, “Neden İl Sağlık Müdürlüğü son durum hakkında genel bir açıklama yapmıyor? Neden Valilik halkı doğru bilgiler içeren açıklama yaparak, bilgilendirmiyor?” şeklinde sorular soruyorlar.

Vatandaşların resmi kanalların açıklama yapmasını isterken, yetkililer ise İçişleri ve Sağlık Bakanlığı tarafından 'açıklama yapılmasın' talimatı olduğunu ifade ediyorlar.

Kurum idari amirleri “ülkede her yetkili gerekli gereksiz açıklama yapmamalı” ifadesini kullanırlarken, “vatandaşların sanki Korona Virüs aramızda gibi hareket etmeliler. Bireysel tedbirleri herkes hat safhaya çıkarmalıdır.” görüşlerini beyan ediyorlar.

Editör: Haber Merkezi