KARABÜKLÜ TESİSAT VE DOĞALGAZ ÖĞRETMENİ KAZAKİSTAN'DA GÜNEŞ ENERJİLİ ARABA YAPTI

KAZAKİSTAN

Uzun yıllar Karabük'te öğretmenlik yapan ve son 7 yıldan bu yana Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesinde Tesisat ve Doğalgaz öğretmeni olan Satılmış Çayır, kendi yaptığı güneş enerjili aracı ile Kazakistan’da gündem oldu.

Üniversite ana binaları ve lojmanlarının da güneş enerjisi ile ısıtılmasında ve sıcak su temininde projeler gerçekleştiren Çayır, hem Kazak yetkililerin hem de üniversite yönetiminin ilgisini çekti.

Tamamen üniversitenin atölyelerine kendi el emeği ile yaptığı güneş enerjili otomobilin patentini alan Satılmış Çayır’ın otomobili Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da dikkatini çekmiş, Davutoğlu Dışişleri Bakanı iken gerçekleştirdiği Kazakistan gezisinde otomobilin direksiyonuna geçerek deneme sürüşü gerçekleştirmişti.

Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi’nin sosyal sorumluluk projelerinde de görev alan Satılmış Çayır, özürlüler için güneş enerjili araçlar üretti. Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Kutalmış üniversitenin gönül köprüsü kurduğunu gelişmesi için kendilerinin ve üniversitede görev yapan görevlilerin büyük bir şevkle çalıştığını kaydetti.

Öğretim görevlisi Satılmış Çayır kendisine gösterilen güven ve destekten dolayı üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız ve Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Kutalmış’a teşekkür ederek, yeni bir çalışmasının da Mart ayında tanıtılacağını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi