Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilk Kez "valiler kararnamesi" yayımlandı. Buna göre 21 ilin valisi görevden alınırken, 39 ile yeni vali atandı. Görevden alınan valiler mülkiye başmüfettişliğine atandı.

Valiler Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. 21 vali mülkiye başmüfettişliği görevine atanırken, 39 ile yeni vali atandı.  Bu illerin arasında Karabük'te var.

Kemal Çeber Rize valisi olarak atanırken, Karabük Valiliği'ne ise Etimesgut KaymakamıFuat Gürel atandı.

Fuat Gürel,

1970 yılında Iğdır'da doğdu. Iğdır - Kacardoğanşalı Köyü İlkokulu'nda ilkokul, Gazi Kars Ortaokulu'nda ortaokul, Ankara - Tapu ve Kadastro Meslek Lisesi'nde lise, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümünde lisans ve Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Ayrıca İngiltere'de sekiz ay ingilizce ve mesleki konularda eğitim almıştır.

Uşak Kaymakam Adayı, Uşak - Sivaslı ve Amasya - Hamamözü Kaymakam vekillikleri, Muğla Kavaklıdere Kaymakamı, Malatya Doğanyol Kaymakamı, Mardin Vali Yardımcısı, Rize Güneysu Kaymakam Vekili, Rize Vali Yardımcısı ve Manisa-Ahmetli Kaymakamlığı ile Muğla Milas Kaymakamlığı görevlerinde bulunmuştur.

01 Aralık 2016 tarihinde Etimesgut ilçesine atanan Kaymakam Fuat Gürel,evli olup, iki çocuğu vardır.