KARABÜK VALİLİĞİ'NDEN ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ VE TANITIM FAALİYETLERİNE İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI



Karabük Valiliği, Karabük Organize Sanayi Bölgesi'nde (KARORSAN) kesilen faturaların tartışmaya açılması üzerine gündemdeki yerini koruyan bir takım iddialar üzerine hangi basın-yayın organına ne kadar ödeme yapıldığını içeren yazılı bir açıklama yayınladı.

Yazılı açıklamanın tamamı ise şu şekilde;

KARABÜK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ VE İLİMİZİN TANITIM FAALİYETLERİNE İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASIDIR.

Son günlerde ilimiz yazılı ve görsel medya kuruluşlarında Karabük Organize Sanayi Bölgesi tanıtım faaliyetlerine ilişkin kamuoyunu yanlış bilgilendiren ve yönlendiren haberler çıkmakta olup; söz konusu haberler ile ilgili bir basın açıklaması yapmak zorunlu hale gelmiştir.

Buna göre: Son iki yıl içersinde; (2016-2017) Karabük Organize Sanayi Bölgesi tanıtım faaliyetlerine ilişkin yapılan harcamalar aşağıya çıkartılmıştır.

1) 01/03/2016 tarihinde Karabük Organize Sanayi Bölgesinin tanıtımının gerçekleştirilmesi, organize sanayi bölgesine yeni yatırımcıların çekilmesi, var olan devlet teşviklerinin daha iyi anlatılması amacıyla Bizim Radyo Televizyon kuruluşuna (BRTV) bir tanıtım filmi yaptırılmıştır. Söz konusu film tamamlandıktan sonra diğer organize sanayi bölgelerine, yatırım destek ofislerine ticaret ve sanayi odalarına ve valiliklere gönderilmiş ayrıca Türksat uydu üzerinden haftada 3 kez olmak üzere 6 ay boyunca yayınlatılması sağlanmış olup bu film için 22.890 TL ödenmiştir.

2) 07/09/2016 tarihinde Karabük Eskipazar Metal ve Metal Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin kurulumunun hızlandırılması ve bakanlığa sunum gerçekleştirilmesi amacıyla Karadeniz Televizyon Yayıncılık A.Ş. bir film hazırlatılmış bu işlem için 4.720 TL ödenmiştir.

3) 19/10/2016 tarihinde Karabük Organize Sanayi Bölgesinin doluluğunu göstermek ve 20.10.2016 tarihinde Bilim Sanayi Teknoloji Bakanımız Sayın Faruk Özlü’nün ilimizi ziyaretleri sırasında kendisine sunum yapılmak amacıyla Karadeniz Televizyon Yayıncılık A.Ş Ltd. Şti. firmasına bir tanıtım filmi hazırlatılmış olup söz konusu iş için 11.800 TL ödenmiştir.

4) 11/01/2017 tarihinde Karabük Organize Sanayi Bölgesine yeni firmaların katılması firma ve şirket bilgilerinin güncelleştirilmesi, yeni kurulacak olan Karabük Eskipazar Metal ve Metal Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin anlatıldığı 3000 adet katalog Karadeniz Televizyon Yayıncılık Aş (Kanal 78) Firmasına hazırlatılarak dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Söz konusu proje için toplam 35.400 TL ödenmiştir.

5) 23/01/2017 tarihinde “Birsen Akça’nın sahibi olduğu Karabük Meydan Gazetesi tarafından basımı yapılan ve tüm Türkiye’de dağıtımı gerçekleştirilen, SEKTÖR isimli derginin muhletif bölümlerinde Karabük Organize Sanayi Bölgesinin reklamı ayrıca Karabük Organize Sanayi Bölgesinin kuruluşundan günümüze kadar geçirdiği süreçlerin anlatıldığı dergi projesi gerçekleştirilmiştir. Bu işlem için 8.850 TL ödeme gerçekleştirilmiştir.

Yukarıda zikredilen tüm bu tanıtım faaliyetleri, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulunca, ilimizdeki tüm basın yayın kuruluşlarını kapsayacak şekilde planlaması yapılmış olmakla birlikte; oluşan tartışmalar nedeni ile yine Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulunca söz konusu planlamanın iptal edildiği 01.03.2017 tarihinden önce gerçekleşmiştir.

Ayrıca; Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından 12/04/2017 tarihinde diğer illerde ve yurt dışında gerçekleştirilen fuarlarda ilin tanıtımının yapılması var olan turizm sektörünün daha da canlandırılması, ilimize yatırımcı çekilebilmesi ve ilimizin artı değerlerinin anlatılması amacıyla Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak 1000 adet ilimizin tanıtım cd’si yaptırılmış bu işlem için Bizim Radyo Televizyon kurumu 27.250 TL ödeme gerçekleştirilmiştir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Editör: Haber Merkezi