İşte Karabük Üniversitesi ve aradığınız cevaplar..

Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından YKS tercih işlemleri 23 Temmuz Salı günü başladı. Üniversite adayları ve aileleri en heyecan verici bu süreçte en doğru tercihi yapabilmek için kolları sıvadı.

Uluslararası yönüyle Türkiye’deki üniversiteler arasında ön plana çıkan Karabük Üniversitesi yeşil ve eşsiz kampüsü, güvenli ve huzur dolu şehri, güçlü akademik kadrosu, geniş sosyal imkanları ve teknolojik alt yapısıyla sizleri bekliyor.

Karabük Üniversitesini neden tercih etmelisiniz? İşte bu soruya verilebilecek bazı cevaplar:

1- Kalite odaklı eğitim

Karabük Üniversitesi, yabancı dil öğretiminde dünyadaki en prestijli kuruluşlardan EAQUALS tarafından akredite edilen ilk devlet üniversitesidir.

Karabük Üniversitesi, ülkelerin ve üniversitelerin kaliteli yayın performanslarını ölçmek için tıp, sağlık, kimya, fizik, yer ve çevre bilimleri konularında dünyanın en saygın 82 bilimsel dergisinde yayımlanan makaleleri tarayarak listeler oluşturan Nature Index’in, 2018 yılında açıkladığı sıralamada, Türkiye’deki üniversiteler arasında 19. sırada yer aldı.

Karabük Üniversitesi, Türkiye’de eğitim veren devlet ve vakıf üniversiteleri olmak üzere toplam 200’e yakın üniversite içerisinde mezunları en hızlı ve en kolay iş bulan üniversiteler sıralamasında ilk 20’de.



2- Öğrenci başarıları

Karabük Üniversitesi “TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!” yarışmasının 2019 dönemi için “Girişimcilik Kampı”na en çok öğrenci gönderen üniversite olarak “TÜSİAD Girişimcilik Bayrağı”nı kazandı.

Karabük Üniversitesi öğrencileri, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen “2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları”na damga vurdu. KBÜ’lü öğrenciler TÜBİTAK yarışmasında üç farklı kategoride üç birincilik elde etti.

Karabük Üniversitesi, 2017 – 2018 yılı film festivali değerlendirme sonuçlarına göre ödül alan film yönetmenlerinin sinema eğitimi aldığı okullar sıralamasında ilk 10 üniversite arasına girdi.

Karabük Üniversitesi öğrencilerinin “Melina” adlı tiyatro oyunu, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Gençler Arası Tiyatro Yarışması’nda Türkiye birincisi oldu.



3- Uluslararası üniversite

Karabük Üniversitesi en fazla uluslararası öğrenciye sahip üniversiteler arasında ilk sıralarda. Karabük Üniversitesinde; Afirka’dan Asya’ya, Orta Asya’dan Orta Doğu’ya, Avrupa’dan Amerika’ya kadar dünyanın dört bir köşesinden 80’den fazla ülkeden 6 bini aşkın öğrenci eğitim alıyor.

Ulusal Ajans’ın açıkladığı rapora göre Karabük Üniversitesi, 2006 ve sonrasında kurulan yükseköğretim kurumları arasında Erasmus+ öğrenim hareketliliği sıralamasında devlet ve vakıf olmak üzere 81 üniversite arasında ilk sırada yer aldı.

Mevlana ve Erasmus kapsamında 210’u aşkın üniversiteyle anlaşması bulunan Karabük Üniversitesi bu alandaki başarılı çalışmalarını sürdürüyor.



4- Geniş sosyal olanaklar

Karabük Üniversitesi güneş enerjisi sistemleriyle donatılmış çevreci ve yeşil kampüsü, modern kütüphanesi, gelişmiş laboratuvarları, Demirçelik Enstitüsü, sosyal, kültürel ve sportif yaşam alanları ve engelleri ortadan kaldıran akıllı binalarla öğrencilere rahat, huzurlu, güvenli ve her türlü akademik çalışmaya ve uygulamaya açık bir üniversite ortamı sunuyor.

Gündelik yaşama dair her türlü ihtiyacın karşılanabileceği alışveriş noktaları, banka şubeleri, kafeler, oyun alanları, spor salonlarının bulunduğu kampüste geniş yürüyüş ve dinlenme alanları ile 25 bin kişilik stadyum da yer alıyor.

Karabük Üniversitesi’nde yıl boyunca kampüs içinde ve dışında gerçekleştirilen çok sayıda etkinlik ile öğrenciler, akademik eğitimin yanı sıra sosyal olarak da kendilerini geliştirme fırsatı bulabiliyorlar. Bu kapsamda konferans salonunda başta öğrenci kulüpleri, fakülteler ve birimler olmak üzere çok sayıda konferans, panel, söyleşi, sergi, sinema gösterimi ve konser gibi çeşitli etkinlikler düzenleniyor.



5- Tarih ve doğa ile iç içe bir şehir

Karabük Üniversitesini ayrıcalıklı kılan önemli özelliklerden biri de coğrafi olarak iyi bir konumda bulunması. Karabük karayoluyla İstanbul’a 3,5 saat Ankara’ya ise 1,5 saat mesafede yer alıyor.

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesi, Türkiye’de ve dünyada en çok tanınan turistik çekim merkezlerinden biri konumunda. Karabük Üniversitesinin yerleşkelerinden birinin de yer aldığı Safranbolu, merkez yerleşkeye sadece 10 dakika mesafede.

Barındırdığı yaban hayat ve bitki çeşitliliğiyle dikkat çeken Karabük’ün Yenice ilçesi de Türkiye’nin en büyük blok ormanlarıyla öğrencilere her türlü doğa sporları imkanı sunuyor.



6- Üniversite – sanayi iş birliği

Karabük Üniversitesi, ülkemiz genelinde Kardemir ile üniversite – sanayi iş birliği konusunda en güzel örneği oluşturmakta.

Karabük Üniversitesi, temelleri 1937 yılında atılan ve ülkemizin en önemli sanayi kuruluşları arasında yer alan Kardemir ile birçok ortak proje gerçekleştirdi ve halen birlikte çalışmaya devam ediyor.

Karabük Üniversitesinde öğrenim gören öğrenciler Kardemir’de staj yapmakta ve mezuniyet sonrasında işe alınabilmekteler.

Karabük Üniversitesinin, üniversite – sanayi iş birliği konusunda Kardemir dışında Türk Standartları Enstitüsü, Aselsan, Havelsan ve TAI gibi kuruluşlarla da anlaşmaları ve birlikte çalışmaları bulunuyor.

Karabük Üniversitesinde ayrıca 2017 yılında, üniversite – sanayi arasında iş birliğinin güçlendirilmesi ve katma değeri yüksek ürünlere yönelik AR-GE çalışmalarının yapılabilmesi için Karabük Üniversitesi Teknokent’i kuruldu.



 

Editör: Haber Merkezi