Karabük Üniversitesi 2015 -2016 eğitim öğretim dönemi kayıt heyecanı sürerken, 28 Temmuz tarihi itibariyle Karabük Üniversitesine kayıtların başlamasının ardından şuana kadar 6 bin 384 öğrenci e-devlet sisteminden kayıtlarını yaptırdı


 

KBÜ
Karabük Üniversitesine 2015 ÖSYS sonuçlarına göre 9 bin 860 öğrenci kayıt hakkı kazanmıştı.

28 Temmuz tarihinden itibaren kayıtların e-devlet sistemi üzerinden başlamasının ardından bugün itibariyle kayıt için sağlık raporu istenen programlara kayıt yaptıracak öğrenciler ve kaydını e-devlet üzerinden gerçekleştiremeyen öğrenciler için Demir Çelik Yerleşkesi M. Gökşen Yücel Kapalı Spor Salonunda kayıt merkezi oluşturularak kayıt işlemleri başladı.

Karabük Üniversitesindeki kayıtlar 7 Ağustos tarihine kadar devam edecek. Ayrıca ortaöğretim kurumlarından henüz mezun olmamış ve 2015-ÖSYS sonucu Karabük Üniversitesine kayıt hakkı kazanan adaylar kayıt hakkı kazandıkları programa 6 Ekim tarihine kadar kayıt yaptırabilecekleri de Karabük Üniversitesi tarafından duyuruldu.

Kayıtlarla ilgili açıklama da bulunan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, öğrencilerin 5 Ağustos tarihine kadar e-devlet üzerinden ve 7 Ağustos tarihine kadar Karabük’e gelerek kayıt yaptırabileceklerini ifade ederek, şu açıklamalarda bulundu;

“Karabük Üniversitesi Ailesinin ferdi olan öğrenci ve değerli ailelerini tebrik ediyor, kayıt yaptırmak için gelen öğrenci ve ailelerine üniversitemize ve üniversite kenti Karabük’e hoş geldiniz diyorum.

Bilindiği üzere kayıtlar 28 Temmuz tarihi itibariyle e-devlet üzerinden başladı, bazı özel durumda olanlar ise 3-7 Ağustos tarihleri arasında Üniversitemize gelmek suretiyle kayıtlarını yaptırabilmektedirler. İki şekilde de öğrencilerimizin kayıtlarını sorunsuz bir şekilde belirlenen tarih aralığında yaptırabilmeleri için yönetim olarak gerekli hassasiyeti gösteriyoruz. Tabi ki öğrencilerimizde üniversitemizin web sayfasından yayınlanan 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Yeni Kayıt Duyurusunu dikkatlice okumaları ve verilen bilgiler ışığında işlemlerini yapmaları gerekmektedir.

rektör karabük üniversitesiBugün itibarı ile öğrencilerimizin yüzde 65’i kayıtlarını tamamladılar. Her zaman olduğu gibi Karabük Üniversitesi’nin en büyük destekçisi olan Karabük halkının gerekli desteği sağlayacağına ve gereken misafirperverliği göstereceklerine olan inancım tamdır. İnanıyorum ki misafirlerimizi el birliği ile Karabük’ten memnun olarak uğurlayacağız. 2015-2016 akademik yılımızın şimdiden Üniversitemize, kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”