Karabük Üniversitesi 2014-2015 döneminde mezun olan 7 bin 232 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.timthumb


Karabük Üniversitesi’nce düzenlenen mezuniyet töreni Ay Yıldızlı Stadyum'da gerçekleştirildi. Mezuniyet törenine, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Samit Tokmak, Karabük Belediyesi Başkan Vekili Fatma Danışman, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca ,Rektör. Prof. Refik Polat, İl Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Karabük Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Karabük Üniversitesi dekanları ve müdürleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler, öğrenci aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, mutlu günlerinde, heyecan ve coşkularını paylaşan herkese teşekkür ederek 7 bin 232 öğrencinin mezun olduğunu ve mezun öğrencileri kutladığını söyledi.

üniversite karabük birincisiRektör Polat, “Bugün mezun olacak değerli öğrencilerimiz için bir bitişin değil, birçok başlangıcın yaşandığı gündür. Ülkemizi her alanda başarıya taşıyacak mezunlarımız; hem siz ailelerin, hem de bizlerin gururu olacaklardır.” dedi.

Çok mesafeler kat ettiklerini, birçok ulusal ve uluslararası başarıyla Karabük Üniversitesi'ni taçlandırdıklarını dile getiren Polat, “Üniversitemizin başarılarında emeği geçen akademik ve idari personelimize, öğrencilerimize ve gururumuzu ve sevincimizi bizlerle yaşayan Karabük Halkına teşekkürlerimi sunarım.

Üniversitemiz Karabük’ün bağrında büyümüş, köklerini Karabük Halkının beslediği, meyveleri öğrencilerimiz olan kocaman bir çınar ağacıdır. Biz Karabük Üniversitesi yöneticileri ve üniversitemiz mensupları sorumluluğumuzun bilincinde olarak, üniversitemizin kalitesini her alanda daha üst seviyeye çıkartarak çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam edeceğiz.

Bir taraftan öğretim üyelerimizin sayılarını ve yetkinliklerini artırmak, diğer taraftan fiziki olarak makul bir seviyeye ulaşmanın gayreti içindeyiz. ‘Hiçbirimizin hepimiz kadar iyi olamayacağı’ görüşümüz ile Karabük Halkının üniversitemize sahip çıkması, büyüyüp gelişmesine olan katkısı, fedakârlığı da unutulmayacak ve bu birliktelik inanıyorum ki 8. yılında olduğu gibi yıllar boyu devam edecektir.” dedi.

üniversite karabükAyrıca Rektör Polat, Karabük Üniversitesi olarak bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler açısından çok yoğun bir akademik yılı geride bıraktıklarını ifade ederek, “2014-2015 eğitim öğretim yılında 1500’e yakın sosyal ve kültürel aktivite gerçekleştirdik. Bu faaliyetlerin % 70’ini 99 adet öğrenci kulüp ve topluluğu ile gerçekleştirdik. Üniversiteler hayatın antreman sahalarıdır. Sizlerde yeterince antreman yaptınız. Arık burada edindiğiniz tecrübelerinizi iş ve sivil hayatınızda kullanacaksınız.” Diyerek, 2014-2015 yılı içerisinde toplam 22 takım ve 52 maç yapılan Rektörlük Kupası turnuvasında ilk 3’e giren takımlara ödülleri verildi.

2014-2015 Akademik Dönemi’ni dereceyle tamamlayan öğrencilere başarı belgelerinin, Lisansüstü öğrencilere diplomalarının verilmesinin ardından mezun öğrenciler yemin ederek keplerini hava attılar. Mezuniyet Töreni havai fişek gösterisiyle sona erdi.

Editör: Haber Merkezi