Karabük Üniversitesi'nde nefesler tutuldu ve büyük bir heyecanla Rektör ataması bekleniliyor.

Rektör Prof. Dr. Refik Polat'ın 4 yıllık rektörülük süresinin sona ermesi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden rektör ataması bekleniliyor.

Türkiye genelinde 25'e yakın devlet üniversitesinde Rektör ataması bekleniyor ve Cumhurbaşkanı ilk yedi atamayı bu gün gerçekleştirdi.

Rektör ataması bekleyen ve Karabük Üniversitesinin de aralarında bulunduğu 25'e yakın devlet üniversitesinden yedi tanesinin rektör ataması resmi gazetede bu gün yayınladı. Rektör ataması bekleyen diğer devlet üniversitelerinin atamalarının da önümüzdeki yakın günlerde gerçekleştirilmesi bekleniliyor.

Karabük Üniversitesine Rektörülük için şu ana kadar YÖK'e (Yüksek Öğretim Kurulu) 27 Profesör başvurdu.

Mevcut Rektör Refik Polat'ın ataması bekleniliyor

Karabük Üniversitesinin akademik kariyerini yükseltme çalışmalarında ciddi yol kateden ve başarıları ile beğeni kazanan mevcut Rektör Prof. Dr. Refik Polat'ın bir dönem daha ataması kuvvetli bir ihtimal olarak görülüyor.

Burhanettin Uysal'da İstiyor

Karabük Üniversitesi Kurucu Rektörü, 26. Dönem AK Parti Karabük Milletvekili ve 31 Mart Yerel Seçimlerinde AK Parti'den Karabük Belediye Başkan Adayı olan fakat kazanamayan Prof. Dr. Burhanettin Uysal'ın da Karabük Üniversitesi Rektörlüğünü istediği belirtiliyor.

Uysal'ın Ankara'da Rektör atamaları ile ilgili çeşitli girişimlerde bulunduğu ifade edilirken, AK Partili Karabük Milletvekillerinin de  Uysal'a destek verdiği konuşuluyor.

Karabük'ün Çocuğu İbrahim Tümen'de YÖK'e başvuranlar arasında 

Karabük Üniversitesi Rektörlüğü için YÖK'e başvuran isimlerin arasında Karabük Eski Belediye Başkanlarından Enver Tümen'in oğlu Prof. Dr. İbrahim Tümen'de yer alıyor.