Son yıllarda tüm ülkeler üniversitelerinde eğitim görmek üzere uluslararası öğrenci sayısını arttırmak için çeşitli politikalar üretiyor.

Bir örnek vermek gerekirse, sadece Amerika'da 300 bini Çinli olmak üzere 1 milyonun üzerinde uluslararası yabancı öğrenci eğitim görüyor.

Türkiye'de de YÖK'ün (Yüksek Öğretim Kurumu) son hedefi 150 bin uluslararası öğrenci olarak açıklanmıştı.

Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her fırsatta üniversitelerde uluslararası öğrenci sayısının arttırılması yönünde verdiği mesajlar da tüm gelişmiş ülkelerin hedeflerini kapsıyor.

51 Bin öğrenci sayısına sahip olan Karabük Üniversitesi'nde de Cumhurbaşkanı ve YÖK'ün amaçları doğrultusunda 8 Bine yakın uluslararası öğrenci barındırıyor. Uluslararası öğrenci sayısını her yıl arttıran KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, bu sayıyı 20 bine çıkarmayı hedefliyor.

Tüm bu gelişmeler doğrultusunda,  Cumhurbaşkanı ve YÖK'ün uluslararası öğrenci politikasını eleştiren geri kalmış muhalefet zihniyetine hizmet eden bazı kişiler, Karabük Üniversitesi'nde egitim gören yabancı öğrencilerin verem, tüberküloz, uyuz ve sıtma gibi hastalıklar taşıdığı yönünde asılsız söylemler yaymaya çalışıyor.

Böyle toplumsal önem taşıyan bulaşıcı hastalıkların var olduğu yönünde yetkililerden hiçbir açıklama gelmezken, sosyal medyalardan ve neyi belirsiz internet sitelerinden yayılan asılsız haberler, Karabük Üniversitesi'ne uzun vadede zarar vermeyi de amaçlıyor.

Karabük'ün ekonomisinde önemli yer tutan Karabük Üniversitesi'ndeki uluslararası bazı öğrencilerin verem, uyuz ve sıtma gibi hastalıklar taşıdıkları ve bu vakaların yetkililer tarafından saklı tutulduğu yönündeki kara propagandaların üniversiteye ve şehre vereceği zararları umursamayan asılsız söylemlerde bulunanların ciddiye alınmaması ifade ediliyor.

Karabük Valiliği ile KBÜ Rektörlüğü bu asılsız söylemlerin daha fazla yayılmaması ve ciddiye alınmaması için herhangi bir açıklama yapmayı da düşünmüyor.