Ulusal Ajans’ın açıkladığı rapora göre Üniversitemiz, 2006 ve sonrasında kurulan yükseköğretim kurumları arasında Erasmus+ öğrenim hareketliliği sıralamasında devlet ve vakıf olmak üzere 81 üniversite arasında ilk sırada yer aldı.


Ulusal Ajans tarafından Tunceli, Munzur Üniversitesi’nde 2006 Yılı ve Sonrasında Kurulan Yükseköğretim Kurumları İstişare Toplantısı gerçekleştirildi. Kurumların Erasmus+ programının uygulanmasında karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerileri ile kurumsallaşma, uluslararasılaşma ve Erasmus hibelerinin etkin ve verimli kullanımı konularının tartışıldığı istişare toplantısında Erasmus hareketliliğine ilişkin bazı sayısal veriler de paylaşıldı.

İstişare toplantısında Ulusal Ajans temsilcisinin açıkladığı verilere göre Karabük Üniversitesi, Erasmus+ öğrenci öğrenim hareketliliğinde 48 devlet ve 33 vakıf üniversitesi arasında birinci sırada yer aldı. Ulusal Ajans’ın resmi internet sitesinde de duyurduğu sayısal verilerde, 24 aylık periyotlara göre yapılan değerlendirme sonucunda öğrenci öğrenim hareketliğinde 120 öğrenciyle Üniversitemiz birinci sırada yer alırken, 109 öğrenciyle İstanbul Aydın Üniversitesi ikinci, 77 öğrenciyle Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi de üçüncü oldu.

Rektör Polat: En iyisiyiz
KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “2006 yılında kurulan üniversiteler arasında Erasmus hareketliğinde birinci sırada yer aldığımız için mutluyuz. O günden bugüne kurulan 80’den fazla üniversite var bunların içinde en iyisi biziz, biz buna öğretim üyelerimizi de kazandırmak istiyoruz.

Öğretim üyelerimizin yurtdışı akademik çalışmalarına destek veriyoruz. Kongrelere gitsinler, bizim ismimizi orada duyursunlar, orada bildiriler sunsunlar, oradan bize hocalar gelsin istiyoruz. Uluslararasılaşma anlamında Erasmus ve Mevlana öğrenci değişim konularında pek çok ülkedeki üniversiteyle iş birliği protokolleri gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmalarımız bundan sonra da artarak devam edecek.” dedi.

Erasmus nedir?
Erasmus programı, Avrupa’daki yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile çok yönlü işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. Yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile ortak projeler üretip hayata geçirmeleri, kısa süreli öğrenci ve akademik personel değişimi yapabilmeleri için hibe niteliğinde karşılıksız mali destek sağlamaktadır.

Erasmus programı Avrupa Birliği üyesi 27 ülke, Avrupa Birliği’ne üye olmayıp Avrupa Ekonomik Alanı üyesi İzlanda, Lihtenştayn, Norveç ve Avrupa Birliğine üye olmaya aday Türkiye, Hırvatistan ve Makedonya için yükseköğretim kurumlarının istifadesine açıktır.

Editör: Haber Merkezi