Karabük TSO Kadın Girişimciler Kurulu'nun "Üreten Eller Kooperatifi" projesi TOBB tarafından Türkiye'deki projelerin arasında ilk beş içinde gösterildi. 


TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) 75.Genel Kurulunun ilk gününde Hizmet Şeref Belgeleri ve Plaketleri ile Proje Ödülleri töreni TOBB Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU’nun ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat OKTAY ve Ticaret Bakanı Ruhsar PEKCAN’ın katılımıyla TOBB Konferans Salonunda gerçekleşti.

TOBB tarafından bu yıl ilki yapılan proje yarışması 8 farklı kategoride düzenlendi. Karabük Ticaret ve Sanayi Odası BAKKA Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında gerçekleştirdiği "Üreten Eller" projesi 365 oda ve borsa tarafından sunulan projeler arasında jüri tarafından değerlendirilerek finale kalan 40 proje arasına girdi. Sosyal Sorumluluk projeleri kategorisinde yarışan Üreten Eller ilk 5 proje arasında yer alarak başarı elde etti.

İlimizde kadın girişimciliğin gelişmesine öncülük yapmak, kadın kooperatiflerinin kuruluşunu desteklemek, el sanatları ve yöresel ürünlerin üretimiyle kadınlarımıza ekonomik destek sağlamayı amaçlayan projenin başında Karabük TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nuray Alpboğa bulunuyor. 2015 Eylül ayında hayata geçirilen Üreten Eller Kooperatifinde ağırlığı ev kadını olan 450 kadının ürettikleri satışa sunuluyor.

Karabük TSO’nun Üreten Eller projesinin ödülü Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat OKTAY, Ticaret Bakanı Ruhsar PEKCAN ve TOBB Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU tarafından Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet MESCİER'e verildi.

Tören Proje Ödülleri alan odalarla yapılan toplu anı fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Editör: Haber Merkezi