Karabük'ün çözüme ulaşmamış sorunlarının başını çeken trafik sorununun çözümüne ilişkin "Yeşil dalga" önerisinin gündeme gelmemesi dikkat çekiyor.

Nüfus ve araç yoğunluğunun son dönemde hızla yükseldiği Karabük'te vatandaşlar trafik çilesine çözüm bekliyor. Sorunun çözümü konusunda birçok öneri gündeme gelirken, uygulama anlamında en hızlı ve etkili çözümlerden birisi olarak "Yeşil dalga" uygulaması dile getiriliyor.

Yeşil dalga, birbirini takip eden sinyalize kavşaklarda sürücülerin sürekli ve sık sık kırmızı ışığa yakalanmaları durumunu ortadan kaldıran bir sistem olarak kullanılıyor. Kent içinde birbirini takip eden sinyalize kavşakların çoğalmasının sonucu olarak, öngörülen hız ile gidilse dahi sürekli olarak kırmızı ışığa denk gelmenin trafik içerisinde kural ihlallerine yol açtığı ve kısa mesafeli dahi olsa sürücüleri çileden çıkarttığı belirtiliyor.

Seçilen ana arterlerde yasal olarak belirtilen hızla seyahat eden araçların, art arda kurulu sinyalize kavşaklarda, kırmızı ışığa yakalanmadan geçebilmesini sağlayan bu sistem ise henüz Karabük'te kullanılmıyor.