DÜN AKŞAM ÜZERİ AMATÖR TELSİZDEN ALINAN ÇAĞRI KARABÜK'Ü SEFERBER ETTİ

ARAÇ TELSİZİ İLE ORMANLIK ALANDA KAZA YAPTIKLARINI SÖYLEYEN AİLEYİ ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR



Edinilen bilgiye göre 26.04.2017 Çarşamba günü saat 17:00 sıralarında bir vatandaş araç telsizi ile bir frekansa bağlanarak acil yardım çağrısında bulundu. Eflani'de bir vatandaşın telsizinin açık olduğu esnada çağrı gerçekleşti. Telsize kulak veren vatandaş duyduklarını hemen jandarma ile paylaşınca hızla arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Dün saat 17:00'da araç telsizi ile yardım çağrısında bulunan Ramazan Çelik, eşi ve çocuğu ile Başköy Baklabostan Mevkii'nde ormanlık alanda ilerlerken uçuruma yuvarlandıklarını, eşi ve çocuğunun araç içinde sıkıştıklarını ve kendisinin de ağır yaralı olduğundan onlara müdahale edemediğini söyleyerek acil yardım istediğini söyledi. Bu çağrıyı duyan Eflani'de amatör telsiz kullanıcısı bir vatandaş ise olayı hemen güvenlik güçlerine bildirdi.

Konuyla ilgili inceleme başlatan Jandarma ekiplerinin yanı sıra AFAD, UMKE, KARDOFF ve 112 sağlık ekipleri seferber oldu. Yaptığı yardım konuşmasından sonra bir daha kendisiyle irtibat kurulamayan ve bulunduğu bölge tam olarak tespit edilemeyen Ramazan Çelik ve ailesini arama çalışmaları gece boyu sürmesine rağmen sonuç alınamayınca bu sabah itibariyle havadan tarama için yardım talep edildi. Öğlen saatlerinde Eskişehir'den havalanarak bölgeye gelen askeri helikopter ve insanlı hava aracı bir süre bölgede arama yaptı. Arama çalışmaları devam ederken yardım çağrısının sahte olup olmadığı ihtimali üzerinde duruluyor.

Editör: Haber Merkezi