Karabük'ün Şirinevler Mahallesinde bulunan Karabük Kent Ormanı işletmecilik aracılığı ile halka açılmasının ardından daha 10 yıl geçmeden virane bir hal aldı.

İşletmecilik üzerinden halkın hizmetine ilk açıldığı zaman büyük beğeni toplayan Şirinevler Kent ormanı aradan en fazla 10 yıl gibi bir süre içinde işletmecilerin mi, Orman İşletme Kurumunun mu ilgisizliğinden midir adeta harabe bir hal aldı.

Son olarak geçtiğimiz aylarda Kent Ormanın girişindeki tesis binasının çıkan yangın sonucu yıkılması ile mezberelik bir hal aldı. Aydınlatma direklerinin sökülmesi ve içine yapılan projelerin terk edilmesi ile şu an bakımsızlıktan virane bir durumda.

Mahalle halkı günün çeşitli saatlerinde spor amaçlı girdiği Kent ormanından artık korkar hale geldi ve etraftaki dairelerde oturan sakinler ise tedirginlik yaşıyor. Başıboş sahipsiz köpeklerin, tinerci ve alkol alanların evi haline gelen Kent ormanın artık yetkililer tarafından tekrar ele alınmasını isteyen mahalle halkı "Yetkililer istenmeyen bir olay mı yaşanmasını bekliyor?" şeklinde seslerini duyurmaya çalışıyorlar.