Karabük Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, sağlıklı ve temiz bir çevre için vatandaşların yoğun olarak kullandığı yerlerde salgın hastalıklara neden olan virüslere karşı dezenfekte ve ilaçlama çalışmalarına başladı.

Karabük Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince, halkın yoğun olarak kullandığı ve her gün binlerce insanın doğrudan temas ettiği terminal, otobüs durakları, servisler, halk otobüsleri, çöp konteynırları, pazar yerleri ve umumi tuvaletlere ilaçlama çalışmaları yapıyor.

Dezenfeksiyon çalışmalarında kullanılan ilaçlar, her türlü virüs, mantar ve bakterilere karşı etkili. Dezenfekte çalışmalarının alkol bazlı, geniş spektrumlu ve hidrojen peroksit içerdiği için insanların sağlığına zararlı olmayan bir ilaçla yapıldığını vurgulayan Karabük Belediyesi Ziraat Mühendisi Kemal Genç; “Temas edildiğinde herhangi bir sağlık problemine yol açmayacak ilaçlar kullanıyoruz. Terminal, durak ve insanların daha çok temas ettiği kapı kolları ve tutunma yerleri özellikle dezenfekte ediliyor” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi