Korona virüsün Türkiye’de görülmesinin ardından ilk önlem alan kuruluşlardan biri olarak dikkat çeken Karabük Belediyesi şimdi de kendi maskesini üretiyor.

Korona virüs ile mücadeleye 80 bin maske, 60 bin eldiven, 20 ton dezenfektan malzemesi ve 2 bin kullan-at ve sterilize edilebilir tulum satın alarak başlayan Karabük Belediyesi, şimdi de 350 bin maske üretiyor.

Hammaddesi belediye tarafından alınan maskeler, dikimin ardından Karabük Belediyesi personeli tarafından hazırlanan ünitelerde ultraviyole ışıkla sterilize edilirken, aynı zamanda iyonize buhar makinesiyle de dezenfektan buharı ile de temizleniyor.

Konuyla ilgili açıklamamalarda bulunan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; “ İlk etapta 80 bin maske satın aldık. Daha sonra şehrimizdeki bir tekstil firmasında maskeleri üretip, belediyemiz bünyesinde kurduğumuz tesislerimizde de sterilizasyondan geçirmeye başladık. Ürettiğimiz maskeler; şehir merkezinde, pazar yerlerinde, halk otobüslerinde, kısacası maskesiz gezilmeyecek noktalarda vatandaşlarımıza dağıtılıyor.

Maske dağıtımına şehir genelindeki taksi durakları ve minibüsçü esnafımızdan başlayıp, Sebze ve Meyve Hali ile devam ettik. Vatandaşlarımızı mümkün olduğu kadar maskesiz bırakmamaya, onlara destek olmaya gayret ediyoruz. Ayrıca vatandaşlara gıda yardımlarımızda devam ediyor. Belediye olarak 4 bin kolilik bir ihale yaptık.

Bunun yanında hayırsever esnafımız ve vatandaşlarımızda belediyemize yardımda bulunuyorlar. Bu vesile ile kendilerine şükranlarımı arz ediyorum. Mümkün olduğu kadar yardımları en çok ihtiyacı olan hemşehrilerimize ulaştırmaya çalışıyoruz. Kriterimiz; bu süreçte işini kaybetmiş, iş yeri kapanmış ve herhangi bir gelirinin olmaması, inşallah hep birlikte bu zor günleri atlatacağız” şeklinde konuştu.





 

Editör: Haber Merkezi