Karabük Belediye Meclisinin bugün yapılan Ekim ayı toplantısında Kartaltepe Devlet Demir Yolları lojmanlarının arsasına yapılacak olan konut projesinin oylamasında AK Parti grubu çekimser kaldı.

Karabük’ün en eski yerleşim alanı olan Kartaltepe mahallesinde ki DDY’ye ait eski lojman binaları yıkılmış ve yerine modern binalar yapılması için Karabük belediyesi tarafından DDY ile “Gelir Paylaşımı Projesi” yapılmıştı.

Bugün gerçekleştirilen Aylık Mutat Belediye Meclis Toplantısında proje meclis üyelerinin oyuna sunuldu. MHP ve İYİ Parti Belediye Meclis Üyeleri ‘Kartaltepe Belediye konut projelerine’ onay verirken, AK Parti belediye meclis üyeleri ise çekimser kaldı.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin Cumhur İttifakı ortağı AK Parti meclis üyelerinin çekimser grup kararına tepki gösterdi.

Edinilen bilgilere göre Başkan Vergili’nin aynı ittifak ortağı AK Partili Belediye meclis üyelerinin geçtiğimiz aylarda Başkan Vergili’nin istemediği halde Havaalanı Projesine onay verilmesine ve Kanyon Projesine red vermelerine tepki göstermemişti ama Kartaltepe Belediye konut projelerine ise çekimser kalmalarına büyük tepki gösterdi.

DDY’nin şehir merkezinde bulunan tren garı arsası ile Kartaltepe lojman arsalarını bir bütün gördüğü ve şehir merkezinde bulunan 160 dönümlük DDY arsalarının ‘Millet Bahçesi Projesinde’ sıkıntıya girebileceği ve Başkan Vergili’nin fikir değiştirebileceği belirtiliyor.

KARABÜK BELEDİYE MECLİSİNDE MUHALEFET CUMHUR İTTİFAK İÇİNDE Mİ?


Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin Karabük tarihine ilk defa üçüncü dönemini yaşadığı göz önünde bulundurulurken, geçmiş dönemlerde belediye meclisinde AK Parti grubu körü körüne muhalefet yapmadığı, bu dönem birçok kararda muhalefet yapmaları, Karabük Belediye Meclisinde ‘Cumhur İttifakı çatırdıyor mu?’ sorusunu gündeme getirdi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin bu dönemki mecliste AK Parti grubunun sürekli muhalefet yapmasından rahatsız olduğu ve artık AK Parti Belediye Meclisi ile birlikte hareket etmeyeceği ifade ediliyor.

BAŞKAN VERGİLİ ENCÜMENE YETKİ İSTEMİŞTİ


Kartaltepe Belediye konutlarının yapımı ve satışı ile ilgili Encümende incelenmesini ve hazırlayacağı rapor doğrultusunda karar verilmesini istemişti.

İki AK Parti, bir MHP Belediye Meclis üyesinden oluşan Encümene bile bu yetkinin verilmesini istemeyen AK Parti grubuna ‘Ne yapmak istediklerini bile bilmiyorlar’  şeklinde eleştirilere neden oldu.
Editör: Haber Merkezi