1. KARABÜK BASINI ORTAK BİLDİRİ YAYINLADI




Karabük yerel basını bu gün ortak bir bildirgeyle yayına çıktı.

Karabük'ün seçilmiş ve atanmış idarecilerin yerel basına adil davranması gerektiği özellikle vurgulanan bildirgenin altında 20 tane basın yayın kuruluşunun imzası yer alıyor.

Bildirinin tamamı ise şu şekilde;

ORTAK BİLDİRİ

Sadece Karabük merkezde faaliyet gösteren 12 Günlük gazete, 5 akreditesi yapılmış ve kurumsal yapıya kavuşmuş İnternet Haber Sitesi, Biri uydudan yayın yapan, iki yerel TV kanalı ve 2 radyo kuruluşu olmak üzere zengin bir yerel medyaya sahibiz. İlçelerimiz de faaliyet gösteren basın – yayın organlarımızı da ayırmamız asla mümkün değildir.

Altta imzası bulunan basın – yayın kuruluşları ve basın mensupları olarak, Karabük’ü yöneten atanmış ve seçilmiş idarecilerimizin Karabük yerel basınına karşı adil davranmaları hususunda endişelerimizi kamuoyu ile paylaşmak ve bu ortak bildiriyi yayınlamak bizim için kaçınılmaz olmuştur.

Şöyle ki; Geçtiğimiz aylarda Karabük Valisi Sayın Mehmet Aktaş’ın nazik düşünceleri sayesinde Karabük yerel basınına bir kurumdan tanıtım ve hizmet alımı ile ilgili planlama yapılmıştı. Bunun karşılığı olarak da yerel basın olarak söz konusu kurumun tanıtım hizmetini gerçekleştirecektik.

Fakat yapılan mali planlama paylaşımında bir basın kuruluşu ile diğerleri arasındaki yüksek fark, bizi rahatsız etmiş, bu rahatsızlığımızı sayın Valimiz ile paylaşmıştık. Sayın Valimiz de planlamanın böyle yapıldığını, ya bu şekilde gerçekleşeceğini, ya da tamamının iptal edileceğini tarafımıza net bir şekilde ifade etmişti.

Böylelikle Sayın Valimizin tasarrufu ile yerel basına kurum tanıtımı karşılığı mali kaynak aktarma planlaması iptal edildi.

Biz yerel basın kuruluşları Sayın Valimizin bu kararını saygı ile karşıladık ve hiçbir eleştiri kapısı aralamadık.
Fakat daha sonra yüksek miktarda mali kaynak aktarımı yapılmak istenilen söz konusu basın – yayın kuruluşuna BAKKA’nın tanıtım bütçesinden daha önceki planlamada yer alan miktarın sessiz, sedasız aktarımın gerçekleştirildiğini öğrendik.

Karabük’ün mülki amiri olan ve Sayın Cumhurbaşkanımızın ilimizdeki temsilcisi Sayın Valimiz Mehmet Aktaş’ın tüm yerel basını bir tarafa bırakarak, söz konusu basın kuruluşuna adeta gizli bir şekilde böyle bir kaynak aktarımı yapması bizleri hayrete düşürmüş ve büyük bir hayal kırıklığına uğratmıştır.

Tüm bu yaşananların hemen ardından, tanıtım karşılığı kaynak aktarılacak kuruma 6 ay önceden bir başka basın – yayın kuruluşunun da kimsenin haberi olmadan, yapıldığı iddia edilen bazı işler karşılığı parça parça faturalar kesilip, ödemelerin yapıldığını tüm Karabük Yerel Basın olarak öğrendik.

Ne acıdır ki, Karabük’ü yöneten idarecilerimizin yerel basın arasında ayrımcılık yapması ve adil davranmaması bizleri derinden üzmüştür.

Biz Karabük Yerel Basını olarak, Başta Karabük’ü yöneten Sayın Valimiz Mehmet Aktaş’tan, Sayın Belediye Başkanımız Rafet Vergili’den, Ak Parti Milletvekillerimiz Sayın Mehmet Ali Şahin ve Burhanettin Uysal’dan, yine Ak Parti İl Başkanı Sayın Timurçin Saylar’dan, CHP İl Başkanı Sayın Erdoğan Dinçel’den, MHP İl Başkanı Sayın Adem Kar’dan, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Tuncay Özcan’dan ve Karabük İl genelinde kamu hizmeti veren tüm resmi, yarı resmi yada kamu yararına faaliyette bulunan tüm Sivil Toplum Kuruluşlarından tek bir ricamız var;

Her türlü zor şartlar altında habercilik görevini yapmaya çalışan, en kısıtlı maddi imkanlar ile bu hizmeti görev aşkı ile yapan biz Yerel Basın arasında ayrımcılık yapılmamasını ve adil davranılmasını istiyoruz.

Doğru, tarafsız ve kamu yararına haberlerimizi topluma ulaştırmaya çalışan biz Karabük Yerel Basın Kuruluşlarını ve çalışanları yaşanan bu süreçten son derece rahatsız olduğumuzu deklare eder, kentimizin yöneticilerine karşı duyduğumuz güven ile saygımızın daha fazla zedelenmemesi temennisiyle kamuoyuna saygıyla duyururuz.

KARABÜK POSTASI GAZETESİ - BATI KARADENİZ EKSPRES GAZETESİ - BÖLGENİN SESİ GAZETESİ


KARABÜKÜN SESİ GAZETESİ -  KARABÜK HABER GAZETESİ  - KARABÜK MEYDAN GAZETESİ


KARABÜK FARKLI GAZETE - SAFRANBOLU EKSPRES GAZETESİ -  SAFRANBOLU SON SÖZ GAZETESİ


SAFRANBOLU SON HABER GAZETESİ - YENİCE’NİN SESİ GAZETESİ - YENİCE GAZETESİ


BİZİM EFLANİ GAZETESİ - HABER SANCAK GAZETESİ - KARABÜK NET HABER


KARABÜK GÜNDEM - GASTE KARABÜK - MEDYA KARABÜK


MAGİC FM - KARABÜK BİZ HABER