Karabük  Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD), 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Yayınlanan mesajda;

"Sorunlar İle Geçen Bir 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Daha..

Medyanın bağımsızlığını en iyi biçimde sağlama hususunda, hukuki düzenlemeler yanı sıra, basın mensuplarının meslek ahlakına ve tarafsızlık ilkesine uymaları da önem taşımaktadır.

Bugün Meslek odalarına üye olmadan iş yeri açamayan ve konu hakkında haksız kazanç elde edilmeyen, haksız rekabetin yaşanmadığı bir çok iş kolu varken ne yazık ki önüne gelenin gazeteciyim, basın mensubuyum yada muhabirim diyerek soyunduğu bir meslek kolu olmuştur Gazeteciliktir..

Medyamızın, meslek ilkelerini ve milletimizin hassasiyetlerini dikkate alarak, doğru bilgilendirme görevini en güzel şekilde yapması gerektiği her dönemde vurgulanmasına karşın, ne yazık ki bu anlamda yapılan çalışmalar da başarılı olunamamıştır.

Gazetecilik kavramında, Basın yayın ahlak kurallarına uymak zorunluluğu vardır. Gazetecilik mesleği, özellikle fedakârlık isteyen zor şartlarda icra edilen önemli bir meslektir.

Hak ve sorumluluk bilincinin güçlenmesinde, demokrasi kültürünün gelişmesinde, sağlıklı bir toplum düzeninin inşasında gazetecilerin rolü oldukça büyüktür.

Bu nedenle fedakârca çalışan mensuplarımızın çalışma şartlarını kolaylaştırmak, yardımcı olmak örgütlü dernek ve odaların yanı sıra gereken desteği ve katkıyı sağlamak, toplum olarak herkesin görevidir.

Bu düşünceler ile Üye Meslektaşlarımızın, Basın emekçilerinin Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyor, görevlerini yaparken vefat eden basın mensuplarına Allah’tan rahmet diliyor, çalışma hayatı içinde olan üyelerimizin ve gazeteci dostlarımızın günlerini kutluyoruz." ifadelerine yer verildi.
Editör: Haber Merkezi