Karabük’ü Ankara ve İstanbul’a bağlayan aynı zamanda Karadeniz yolu olan D-100 karayolu yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı.

KARABÜK ANKARA YOLU

Eskipazar ilçesine bağlı kemikli rampalarında yoğun kar yağışı ve kazalar sonucu D-100 karayolu Ankara istikametine kapandı.

Karayolları ekipleri yolu yeniden ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürürken, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Tayfun İlhan sürücülerin zincirsiz yola çıkmamaları ve  dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu.

AKRABÜK ANKARA YOLU KAZA

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılarda meydana gelen kar yağışlarının ardından, 02 Aralık 2015 Çarşamba günü saat:18.00 ile 06 Aralık 2015 Pazar günü 08.00 saatleri arasında Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu bölgelerinde hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalması, sıfırın altına düşmesiyle birlikte yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayı meydana geleceğinden, yollarda buzlanma nedeniyle trafikte ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.