Karabük Valisi Fuat Gürel, AK Parti Karabük Milletvekilleri, AK Parti İl ve İlçe Başkanları, Karabük’ün Ağabeyi olan Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Mehmet Ali Şahin ile birlikte Bakanlara çıkarma yaptılar.

Karabük’ün birçok sorun ve ihtiyaçlarının giderilmesi için Karabük Valisi Fuat Gürel eşliğinde, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurul Üyesi Mehmet Ali Şahin’in de bulunduğu bir çok bakan ziyaretine AK Parti Karabük Milletvekilleri Niyazi Güneş, Cumhur Ünal, İl Başkanı İsmail Altınöz, Merkez İlçe Başkanı Osman Uzunoğlu ve Safranbolu İlçe Başkanı Mehmet Sarı katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı makamlarında ziyaret eden Karabük heyetine Karabük’ün siyasi büyüğü, devlet adamı Mehmet Ali Şahin’de eşlik etti.

BAKAN ERSOY “HADRİANAPOLİS’İN ÖREN YERİ OLMASI İÇİN DESTEK VERECEĞİZ”

Karabük Valisi Fuat Gürel ile Karabük Milletvekilleri Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaret etti.

Karabük Valisi Fuat Gürel ile Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u makamında ziyaret ederek kent hakkında bilgi verdi.

Nazik ziyaretleri için teşekkür eden Bakan Ersoy “Karabük turizm alanında oldukça önemli bir ilimiz, UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan Safranbolu, 100 sıcak noktasından biri olan Yenice Ormanlarını ve Hadrianapolis Antik Kentini barındıran bir ilimiz. Kültür turizmi alanında ülkemizde söz sahibi. Karabük’ün turizmini çeşitlendirilmesi için gerekli tüm çalışmalara destek vereceğiz. Antik kente çalışmaları 12 aya çıkardık. Hadrianapolis’in ören yeri olması ve alanda yapılması gerekenlerle ilgili destek vereceğiz” dedi.

BAKAN PAKDEMİRLİ “SU ARITMA VE SERTLİK GİDERME TESİSLERİNİ TAMAMLAYACAĞIZ”

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Mehmet Ali Şahin, Vali Fuat Gürel, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş’den oluşan Karabük Heyeti Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi de makamında ziyaret etti.

Ziyarette Bakan Pakdemirli’ye, DSİ yatırımları, Safranbolu içme suyu arıtma projesi, Karabük İçme Suyu Sertlik Giderme Tesisi, Milli Parklar, Orman İşletme Müdürlükleri, Eğriova Göleti, Baklabostan Tabiat Parkı ve Toprak Mahsulleri Ofisinin Karabük’te şube açmasına yönelik bilgiler verildi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Pakdemirli "Bu projeler önemli projeler. Karabük önem verdiğimiz ve üzerinde hassasiyetle çalıştığımız illerimizden bir tanesi. 2020 yılı içerisinde Safranbolu İçme Suyu Arıtma Tesis ile Karabük Merkez Sertlik Giderme Tesisinin yapımına destek vererek tamamlayacağız. Ayrıca devam eden taşkın koruma projelerini de tamamlayarak vatandaşın hizmetine sunacağız. Karabük Orman zengini bir ilimiz Orman sanayisinin daha da gelişmesi ve diğer projelerle ilgili elimizden gelen desteği vereceğiz" dedi.



BAKAN TURHAN “KARABÜK SANAYİ ALTYAPISI İLE BÖLGENİN CAZİBE MERKEZİ OLACAK”

Karabük heyeti daha sonra Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ı da makamında ziyaret etti.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Mehmet Ali Şahin, Vali Fuat Gürel, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz’den oluşan Karabük Heyeti, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette Bakan Turhan’a, kentte devam eden yatırımlar ile Filyos Liman Projesi, Çevre yolu projesi, Karabük-Zonguldak bölünmüş yol projesi, KARDEMİR Köprülü kavşak projesi, Eskipazar ve Cumayanı köprülü kavşak projeleri hakkında bilgiler verildi.



Bakan Turhan, "Hükümetlerimiz döneminde ulaştırma anlamında ülkemiz çağ atladı. Binlerce kilometre bölünmüş yol yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Ulaşımın kalitesini arttırmaya devam edeceğiz. Altyapı eksiklerimizi gidereceğiz. Karabük’ün Karayolları ile ilgili yatırım taleplerini öncelik sırasına ve kaynaklarımız nispetinde yerine getireceğiz. Filyos Projesi ile beraber ulaşım anlamında altyapı ve üst yapı projelerini tamamlamak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Karabük sanayi altyapısı ile beraber bu proje ile daha önemli bir hale gelerek bölgenin cazibe merkezlerinden birisi olacak. Filyos Limanını ve bağlantı yollarını en kısa sürede bitirip Limanı kullanıma açacağız” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Filyos Projesi ile Karabük’ün bölgenin cazibe merkezlerinden biri olacağını söyledi.

 

KARABÜK’ÜN SANAYİSİ, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞINDA MASAYA YATIRILDI

Bir dizi ziyaretler için Ankara’ya giden Karabük heyeti son olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı makamında ziyaret ederek, kent sanayisi hakkında bilgi verdiler.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Mehmet Ali Şahin, Vali Fuat Gürel, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, AK Parti İl Başkanı İsmail Altınöz’den oluşan Karabük Heyeti, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette Bakan Varank’a bölge ve kent için son derece önemli olan Filyos Projesinin son durumu, Karabük Organize Sanayi Bölgesi ile Eskipazar Metal ve Metal Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve Karabük sanayi altyapısı  ile ilgili bilgiler sunuldu.

Karabük Organize Sanayi Bölgelerinde yapılacaklarla ilgili ve Filyos Projesi görüşüldü. Bakan Varank, Karabük’teki yatırımları destekleyeceklerini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi