Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin “Her Mahalleye Bir Sosyal Yaşam Merkezi” projesi kapsamında 23. Sosyal Yaşam Merkezi Kapullu Mahallesinde düzenlenen törenle hizmete açıldı.


Kapullu Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi açılış törenine başta Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili olmak üzere, Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, mahalle muhtarları, birim amirleri ve çok sayıda davetli ile mahalle sakinleri katıldı.

Karabük Belediyesi’nin gerçekleştirmiş olduğu ve gerçekleştireceği projeler hakkında kısa bilgiler veren Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili açılışta yaptığı konuşmasında; “Kapullu Mahallemizde yer olmamasına rağmen Milli Eğitimle görüşmeler yaparak buradaki eski okulu yıktık.

Buradaki eski bina madde bağımlılarının yeri olmuştu. Büyük bir problemdi. Kullanılmayan eski okulu yıkarak Kapullu Mahallesi’ne modern bir Sosyal Yaşam Merkezi binası kavuşturduk.

Kapullu Mahallemizde su problemini, tesisatlarını değiştirmeyle hallettik. Şu anda depo ile ara yollarda 500 metrelik mesafede bir problemimiz var. Biz bu problemi de 18. Madde uygulandığı zaman yapmayı düşünüyoruz. Çünkü yolların durumu baştan değişecek. Mahallede, benim bahçemden su borusu geçti, geçmedi problemi ortadan kalksın diye 6 aydır bizde bekliyoruz. Yoksa 500 metre su hattı yapmak 10 günlük iş. Kapullu Mahallesi sakinlerinin en iyi bir yaşam sürmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.

Göreve geldiğim günden bu yana Karabük, bölgede parmak ile gösterilen bir vilayet oldu. Karabük’te %70 içme su borusunu değiştirdik. Türkiye’nin en iyi arıtma tesisini kurduk ve ana borular dahil hepsi değişti. Doğalgaz sayesinde hava kirliliği azalarak Karabük yaşanır bir şehir haline geldi.

Demir Çelik’in tamamlaması gereken 18 tane fitresi var, bunu da takip ediyoruz. Ben tahmin ediyorum ki bu yıl sonuna kadar Demir Çelik bu 18 tane fitresini de tamamladıktan sonra Türkiye’deki en temiz havaya sahip olan vilayetlerden biride Karabük olacak.

Yollarımızla, suyumuzla, altgeçidimizle, meydanımızla, kütüphaneyle, Sosyal Yaşam Merkezleriyle, asansörlerimizle, yürüyen merdivenlerimizle, ticaret merkezlerimizle Karabük gerçekten bölgede 4-5 tane vilayetin bir arada yapamayacağı yatırımı gerçekleştirdi.

Şu anda yaptığımız çalışma ile Yeni Mahalle’den Kartaltepe Mahallesine çıkan bir asansör kulesi yapıyoruz. Yeni Mahalle, Atatürk Mahallesi ve Namık Kemal Mahallesi ortak kullanacak. Bizim yaptığımız, şu anda en büyük programlardan birisi Çarşamba Pazarındaki eski fabrikaların sökümü ve yerleşim haline gelmesi. Çok iyi mesafe kat ettik. Bu yılın sonunda fabrikalar sökülmeye başlanacak.

Devlet Demir Yollarının arazilerinin teslimini 1 ay içerisinde bir protokol ile imzalayacağız. Bu 2 program Karabük’ün şeklini, şemalini tamamen değiştirecek.

Bu binada emeği geçen tüm müdürlüklerimize, işçimize, ayrıca bu binayı yapan müteahhit firmamıza da göstermiş olduğu ciddiyetten, yapmış olduğu iş kalitesinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin konuşmasının ardından Kapullu Mahallesinin hizmetine sunulan Sosyal Yaşam Merkezi yapılan dualar eşliğinde hizmete açıldı.

 

Editör: Haber Merkezi